Diumenge, 29 gener 2023
4.9 C
La Llagosta

L’atur registra un increment durant el mes d’agost de nou persones

L’època estival s’ha tancat amb 763 veïns i veïnes de la nostra localitat sense feina. Durant el mes d’agost, l’atur a la Llagosta s’ha incrementat en nou persones i al juliol es van registrar onze més desocupades. La taxa d’atur s’ha situat en el 12,35%. Respecte a les mateixes dates de l’any passat, a la Llagosta hi ha 96 persones menys inscrites a l’Ofina de Treball de la Generalitat (OTG).

El comportament de l’atur a la nostra localitat ha estat el mateix que pràcticament a tot arreu. El sector serveis és el que més ha patit, registrant set noves persones aturades a l’agost i nou al juliol. A sector industrial es van quedar sense feina sis persones més el mes passat i al juliol es va mantenir estable. L’atur a la construcció es va reduir a l’agost en dues persones, per contra, al juliol va créixer en tres. L’agricultura va registrar una persona menys aturada a l’agost i es va mantenir estable el mes anterior. Per últim, el col·lectiu sense ocupació anterior va registrar una persona aturada menys en cada un dels mesos d’estiu.

Per sexe, l’atur masculí va créixer en cinc persones cada mes i el femení va incrementar-se en sis dones al juliol i quatre a l’agost. A final de l’època estival hi havia 458 dones sense feina i 305 homes.

Per edats, el comportament ha estat molt variable. El grup més nombrós continua sent el de majors de 60 anys, amb 139 veïns i veïnes de la Llagosta sense feina, seguit dels que tenen entre 50 i 54 anys, que en són 115. A l’altre extrem hi ha els menors de 20 anys, només hi ha deu inscrits a l’OTG, i els que tenen entre 20 i 24, amb 34 persones sense feina.

El mes d’agost va acabar amb 311 persones que porten més de dos anys en situació d’atur i 205 que en porten fins a tres mesos, en aquest cas és el grup que més ha crescut, amb dotze persones més a l’agost. De la resta de grups, també destaca el de persones que fa entre sis i nou mesos que estan sense feina, que s’ha incrementat en vuit.

Al Vallès Oriental, l’atur ha sumat a l’agost 703 persones. En total, a la nostra comarca hi havia 20.143 vallesans i vallesanes inscrits a l’OTG i la taxa de desocupació arribava al 10,53%. Al juliol, l’increment va ser de 272 persones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies