Divendres, 02 desembre 2022
7.4 C
La Llagosta

El CD La Concordia es queda sense sènior femení en la Segona Divisió estatal per falta de jugadores

El CD La Concordia perdrà la categoria de la Segona Divisió estatal femenina per falta de jugadores. La plantilla s’havia quedat amb només set fitxes dilluns quan la competició oficial havia de començar la pròxima setmana amb la primera ronda de la Copa de la Reina. “Amb aquesta situació era impossible presentar un equip competitiu com es mereix la Copa de la Reina i la segona màxima categoria estatal”, assenyala el coordinador del CD La Concordia, Ivan Beas, que es mostra molt afectat per no poder tirar endavant amb l’equip.

Aquesta setmana la plantilla va reunir-se amb Ivan Beas per comunicar que amb només set fitxes no podrien competir. Posteriorment, el coordinador va contactar amb la directiva i van decidir que l’equip es desfaria, així que el club perdrà la categoria de la Segona Divisió. “És una llàstima perdre la categoria perquè fa molts mesos que treballem en la planificació del sènior femení per a la temporada 2022-2023. Hem parlat amb moltes jugadores i havíem aconseguit fer incorporacions, però després hi ha hagut altres que han marxat. De fet, la marxa de les dues últimes ens deixava amb set fitxes i això feia inviable el projecte”, diu Beas.

Amb la dissolució del sènior femení, el club es queda amb només un conjunt de noies. Precisament, aquest equip havia de ser el filial i l’entitat treballa per inscriure’l a la Segona Catalana, que és la categoria més baixa. “El club ha de continuar. Ho farà amb aquest nou equip de noies i els nois que tenim a la base. Tot i això, és una llàstima perdre un equip d’aquesta rellevància, com és la Segona Divisió estatal”, valora un dels directius del club llagostenc, José Luis Gutiérrez.

La retirada del sènior femení de la segona lliga estatal pot comportar una sanció econòmica a l’entitat. Per aquest motiu, el club estudia la fórmula per desfer l’equip i que no afecti la seva estructura.

Amb aquesta situació, el CD La Concordia tanca una etapa amb el sènior femení en la segona màxima categoria. L’equip va pujar a la Segona Divisió estatal la temporada 2014-2015 i des d’aleshores ha estat un dels equips més competitius. De fet, ha disputat fases d’ascens i el curs 2018-2019 va guanyar el trofeu de campiones del grup 2. L’últim partit de l’equip va tenir lloc dilluns contra l’Industrias Santa Coloma, que era precisament el primer duel de la pretemporada i que va guanyar per 3 a 0.

El club preveu inscriure un sènior femení en la Segona Catalana

El club preveu inscriure un nou equip sènior femení a la Segona Catalana. Des de fa unes setmanes hi ha un grup de noies que havia començat els entrenaments per fer de segon equip, però ara la intenció del club és que sigui un nou primer equip des de la categoria catalana més baixa. A més, el club vol inscriure tres equips més de base masculí amb un cadet, un infantil i un aleví.

Publicitat

Publicitat