Dilluns, 02 octubre 2023
26.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament reclama a la Generalitat una solució per a l’Escola Can Vila

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir una moció, presentada pels grups municipals del PSC, LLEC i Cs, en la qual reclama al Departament d’Educació de la Generalitat una solució definitiva per a l’Escola d’educació especial Can Vila de Mollet, en la qual hi ha diversos alumnes de la Llagosta. El text va ser aprovat per unanimitat durant la celebració del ple ordinari de juliol.

La moció mostra el suport a tota la comunitat educativa de l’Escola Can Vila en la seva lluita per una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes on l’alumnat pugui desenvolupar el seu itinerari educatiu obligatori. També insta a treballar amb la comunitat educativa de l’Escola Can Vila i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per obtenir una proposta consensuada de futur que aclareixi la gestió i la titularitat del centre, que en garanteixi la qualitat i la continuïtat, i que n’asseguri la sostenibilitat econòmica, consensuant-la i implicant també la resta d’administracions afectades. Reclama al Departament d’Educació que s’impliqui per tal de garantir la construcció d’un nou edifici per a l’escola, que acabi amb més de 20 anys d’instal·lacions provisionals al recinte educatiu.

A més, dona suport a la via de la negociació i la cooperació i, en cas que sigui oportú, a les mesures legals que emprengui l’Ajuntament de Mollet en defensa dels interessos de la totalitat de l’alumnat de l’Escola de Can Vila i sempre dins de la lleialtat institucional.

Durant la sessió, també es va aprovar per unanimitat de forma inicial el Document únic de protecció civil municipal de la Llagosta, que ha estat redactat per la Diputació de Barcelona, “per tal de saber com actuar en cadascuna de les emergències que pugui haver a la Llagosta”, segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García.

A més, es va acordar la modificació de les tarifes de l’Escola Bressol Municipal Cucutras per al curs 2022-2023, contemplant la gratuïtat per als infants matriculats a I2 i l’increment en un 5% de la tarifa del servei de menjador. El curs començarà el 5 de setembre amb el període de familiarització.

Durant el ple, es van acceptar altres punts, com ara el contingut i la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per a la prestació del servei d’assessorament i orientació sociolaboral juvenil a la nostra localitat; el conveni per a la prestació del servei bàsic d’atenció social amb el Consell Comarcal; el contingut i l’adhesió al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya; i la ratificació del decret d’Alcaldia d’adhesió de l’Ajuntament a la Declaració institucional del 28 de juny de 2022, Dia internacional de l’orgull LGTBI.

Publicitat

Publicitat

Més notícies