La taxa d’atur baixa al mes de juny i se situa en el 12,03%

0
218

L’atur a la Llagosta durant el mes de juny va baixar en onze persones. Aquest és el segon mes consecutiu de descens de la desocupació al nostre municipi. En els darrers dotze mesos, l’atur ha disminuït en 211 persones a la nostra localitat, el que suposa una variació relativa del 22,12 %. Així, el mes passat es va tancar amb 743 persones sense feina, el que suposa una taxa d’atur del 12,03%.

El comportament de l’atur durant el juny ha estat diferent pel que fa a gènere. El mes passat es van registrar divuit homes menys sense feina i set dones es van sumar a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya. Això fa que la distància entre dones i homes aturats s’hagi eixamplat, 448 davant 295 respectivament.

Per edats, destaquen les nou persones menys sense feina a la franja de 55 a 59 anys i les cinc menys entre 45 i 49 anys. La resta de franges han registrat poques variacions. El grup que aplega més persones sense feina és de majors de 60 anys, amb 140, seguit dels que tenen entre 50 i 54 anys, que suma 120.

Per temps en situació d’atur, ens trobem amb diverses situacions. Les persones que porten ja dos anys o més sense feina son 328 i han disminuït en set respecte al maig. L’altre grup més nombrós és el de persones que fa fins a tres mesos que busquen treball, en són 172, deu menys que el mes anterior. El col·lectiu que porta entre tres i sis mesos aturats s’ha incrementat en catorze persones i arriben a les 109.

Per serveis, la industria és la que més ha vist com es reduïa l’atur, amb nou persones menys desocupades; li segueix el sector serveis, amb dues menys; i l’agricultura, amb una menys. El col·lectiu sense ocupació anterior es manté estable i la construcció registra una persona més aturada.

Per estudis, el grup més nombrós és el que té ESO o EGB, amb 485 persones sense feina, quinze menys que al maig. Les persones que tenen estudis primaris incomplerts també ha baixat, en aquest cas, en cinc i ara són 48. El grup que menys atur té és el de registrats com universitaris de primer cicle, que en són nou.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat en 253 persones. Ara hi ha 19.168 vallesans i vallesanes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Això suposa una taxa de desocupació del 10,02%, segons les dades facilitades per l’Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental i l’Observatori del Treball de la Generalitat.

Publicitat