Dijous, 01 desembre 2022
9.4 C
La Llagosta

Desactivada l’alerta del PLASEQCAT per l’incendi en l’empresa Hebrón

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per l’incendi d’aquesta matinada a l’empresa Hebrón de la Llagosta. El foc, que ha començat poc després de la mitjanit a la zona del magatzem, no ha provocat ferits, però sí importants danys materials. Quan s’ha iniciat l’incendi, hi havia a l’empresa una desena de treballadors.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i s’ha recomanat inicialment el confinament de la població de la Llagosta, del barri de la Florida (Santa Perpètua de Mogoda) i de la zona sud de Mollet del Vallès. Aquesta recomanació s’ha aixecat poc abans de les sis del matí. En cap moment no hi ha hagut risc per a la població.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat un total de 33 dotacions, entre les quals el Furgó de Risc Químic i efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) i del GRIT (Grup Riscos Tecnològics). També s’ha muntat un Centre de Comandament al carrer del Montseny, al costat de l’empresa Hebrón. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, s’hi ha desplaçat per conèixer de primera mà l’operatiu.

Les tasques d’extinció de l’incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També protegir una zona de dipòsits inflamables al carrer del Montseny i protegir i evitar l’afectació a la zona de producció.

L’operatiu s’ha organitzat en tres sectors: al carrer de Barcelona, al carrer de Girona i a les vies del tren. S’hi ha treballat des de l’exterior amb camions d’aigua i des de les autoescales. Finalment han cremat unes 100 tones d’azodicarbonamida.

A causa d’aquest incendi també s’ha tallat la circulació de trens de la línia R2, però, un cop estabilitzat el foc, s’ha normalitzat el servei sobre les set del matí.

A part dels Bombers de la Generalitat, han treballat a la zona la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat