Dissabte, 03 juny 2023
18.6 C
La Llagosta

Marina Millán deixa l’handbol després de complir el somni de competir a la Divisió d’Honor

Marina Millán, de 22 anys, ha vist complert el seu somni de disputar aquesta temporada en la màxima categoria estatal de l’handbol, la Divisió d’Honor. La llagostenca ha militat en el Sant Quirze, equip amb el qual va aconseguir un ascens històric fa tan sols un any. Tot i aquesta fita esportiva, la portera llagostenca ha decidit penjar els guants i deixar de competir. “Necessito fer un replantejament de la meva vida i fer altres coses que no només l’handbol. Just he acabat els meus estudis de Comunicació Audiovisual i em vull centrar en això”, assenyala la llagostenca.

Aquesta temporada la veïna de la nostra localitat ha competit al més alt nivell estatal, tot i que no ha pogut mantenir la categoria. L’Handbol Sant Quirze ha acabat a l’antepenúltim lloc amb set punts i ha descendit. “Potser set punts no són massa, però hem competit tots els partits i en una temporada normal ens hauríem salvat. Cada temporada baixen dos equips de categoria, però en aquesta baixen quatre perquè la federació espanyola ha creat una nova categoria i baixen dos més”, explica Millán, que afegeix: “estem molt contentes amb la feina que ha fet l’equip perquè la història del Sant Quirze és una història d’èxit. Fa uns anys l’equip jugava a la Lliga Nacional Catalana i ara formen part de l’elit estatal”.

Marina Millán va fitxar el 2019 per l’Handbol Sant Quirze, procedent del BM Granollers. Anteriorment, va formar part de la base del BM La Roca i una temporada va estar a les Escoles d’Iniciació Esportiva de l’Ajuntament de la Llagosta. “Jugar la Divisió d’Honor era un somni i ja l’he aconseguit. Mai m’hauria imaginat competir en la màxima categoria estatal, ha estat una temporada al·lucinant”, admet Marina Millán, que ara se centrarà en la seva nova vida laboral i continuarà amb l’arbitratge en l’àmbit català. “No podria dir si tornaré a competir, ara per ara necessito aturar-me i agafar aire per fer altres coses. Si vull fer una caminada o un partit de pàdel un dia del cap de setmana, ara el podré fer. A més, seguirà arbitrant. Ja veurem que passa en un futur”, remarca la llagostenca.

Amb el BM Granollers, Marina Millán va aconseguir guanyar la Supercopa de Catalunya absoluta el 2018 i va debutar a la Divisió d’Honor el mateix any. Posteriorment, va passar al Sant Quirze on va viure un dels seus moments més rellevants amb l’ascens a la màxima categoria. Tot i això, com a jugadora en formació ha obtingut grans èxits internacionals. Va ser internacional amb Espanya en l’handbol platja i en edat juvenil va aconseguir el cinquè lloc a l’Europeu i com a cadet va ser subcampiona d’Europa. Amb Catalunya, va guanyar el Campionat d’Espanya infantil i el subcampionat estatal cadet.

Publicitat

Publicitat

Més notícies