Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

L’Ajuntament i la comunitat educativa de l’Escola Safa tornen a reclamar una reforma integral i urgent del centre educatiu

La comunitat educativa de l’Escola Sagrada Família i l’Ajuntament de la Llagosta reclamen a la Generalitat una reforma integral, i urgent, del centre educatiu. Aquesta és una reivindicació que s’arrossega des de fa més de vint anys. La sala polivalent, coneguda com a centre cultural antic, fa uns anys que està tancada pel seu mal estat, amb humitats, que ha provocat forats en el sostre, i presenta goteres. El menjador també presenta deficiències, en una sala petita on hi ha en un mateix espai la cuina i les taules per menjar l’alumnat.

A més de tot això, les aules de la Safa també tenen humitats, que són un maldecap per als prop de 300 alumnes del centre educatiu. Fins i tot la pista poliesportiva de primària té deficiències amb esquerdes en la seva superfície. “El centre cultural es va tancar fa anys perquè es cau a trossos el sostre i no és viable, l’Ajuntament va decidir tancar l’espai perquè no era segur estar-hi. I el menjador, fa anys que l’informe de Sanitat és desfavorable perquè no és un menjador adequat. Té una pica que no està en condicions, els serveis estan junts d’on mengen els infants, és petit amb tan sols 12 taules i el menjar entra per la mateixa porta que l’alumnat i el professorat”, explica la presidenta de l’AMPA Sagrada Família, Miriam Gallango.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament s’ha vist obligat a fer obres de manteniment a cada curs, però aquestes ja són del tot insuficient perquè el centre educatiu ja demana una reforma integral de les zones de primària i infantil. “L’Ajuntament fa obres, però encara que es pintin les parets, la pintura cau perquè hi ha molta humitat. Això és una estructura que cal una reforma, no un manteniment. Això ho ha de fer la Generalitat, no l’Ajuntament”, remarca Gallango. En aquest sentit, l’alcalde Óscar Sierra informa que l’Ajuntament “no fa manteniment, traspassem aquesta línia. Evidentment, hi ha coses que s’han de canviar i nosaltres ja fem diferents inversions en l’escola. Tot i això, creiem que a nosaltres no ens pertoca gastar recursos econòmics de la ciutadania en una reforma que hauria de fer-se responsable econòmicament la Generalitat. Això sí, nosaltres no deixarem tirats a les famílies, l’alumnat i el professorat que necessiten que l’escola estigui millor”.

Aquesta setmana, la direcció de l’escola, l’AMPA i l’alcalde es van reunir amb la Generalitat per transmetre la reclamació de la mateixa comunitat educativa, que considera urgent, però que arrossega des de fa anys. “Nosaltres vam haver de comprar uns radiadors nous perquè s’iniciaven un curs les classes sense calefacció. Com que diuen que s’ha de fer nova, no fan inversions ni arranjaments. Mireu, per no haver fet aquestes inversions la Generalitat, ara tenim una aula i un auditori que s’enfonsa”, remarca Óscar Sierra.

La direcció de l’escola, l’AMPA i l’Ajuntament consideren imprescindible una reforma integral, i urgent, del centre educatiu per solucionar les deficiències que s’arrosseguen. A més, l’Ajuntament s’ha posat a disposició del departament d’Educació de la Generalitat per col·laborar en tot el que calgui per facilitar i acompanyar el projecte de reforma integral.

Publicitat

Publicitat

Més notícies