Divendres, 02 desembre 2022
13.2 C
La Llagosta

L’Ajuntament organitza un curs sobre higiene i manipulació d’aliments

L’Ajuntament de la Llagosta organitza un curs bàsic d’higiene i manipulació d’aliments. La formació està adreçada als i les professionals que intervenen, participen o estan en contacte amb aliments en algun dels processos de la cadena alimentària, des de la preparació o fabricació fins la transformació, l’elaboració o l’envasat, entre d’altres.

El curs consta d’una sessió de dues hores que es farà el dimarts, 21 de juny, de 10 a 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Llagosta. La formació és gratuïta. L’expedició del certificat té un cost de dotze euros, gratuïta per a les persones que demostrin estar en situació d’atur. Les inscripcions al curs es poden fer al formulari del curs o trucant al 93 560 39 11, extensió 5053, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

Els objectius del curs bàsic d’higiene i manipulació d’aliments són conèixer i fomentar el compliment de les normes d’higiene alimentària en el treball de les persones que manipulen aliments, prevenir les malalties de transmissió alimentària i implementar sistemes d’autocontrol basats en l’anàlisi de perills i punts de control.

Segons estableix la normativa, les empreses del sector alimentari han de garantir la supervisió i la instrucció o formació de les persones manipuladores en qüestions d’higiene alimentària segons la seva activitat laboral. Les persones titulars de l’empresa hauran d’elaborar i aplicar un pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària.

Publicitat

Publicitat