Dimecres, 22 març 2023
15.1 C
La Llagosta

El cantaor de l’Hospitalet de Llobregat José Antonio Escribano guanya el Concurs de Cante Jondo

José Antonio Escribano ha guanyat novament el Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta, organitzat per la Casa de Andalucía. Escribano es va emportar dissabte els vots del jurat en una renyida final que ha comptat amb cantaors i cantaores de diferents edats i amb carreres musicals també molt diverses. Les actuacions del certamen flamenc van tenir lloc al Centre Cultural.

El cantaor de l’Hospitalet de Llobregat ha pujat a l’escenari amb el guitarrista Paco Garfia. Escribano s’ha endut els 1.500 euros del Primer Premi, que s’ha incrementat en 300 euros respecte a edicions anteriors.

El segon premi, dotat amb 600 euros, ha estat per la jove sevillana Ana Cayetana Atienza, que participava per primera vegada al Concurs. El veterà Blas Maqueda s’ha fet amb els 400 euros del tercer guardó. Els dos accèssits, de 200 euros cadascú, han estat per Pablo Pinilla i Ana Lorenzo, que també debutava al certamen. El guitarrista oficial del Concurs de Cante Jondo de la Llagosta ha estat novament David Jiménez.

Rafael Fernández, durant l’actuació de dissabte (Foto: Casa de Andalucía)

Dissabte també va pujar a l’escenari el cantaor Rafael Fernádez, a qui estava dedicat el concurs d’aquest any. Fernández va cantar acompanyat a la guitarra del seu fill, Alberto Fernández. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra.

La vicepresidenta de la Casa de Andalucía de la Llagosta i responsable del certamen, Yolanda Picó, ha indicat que “el jurat ho ha tingut molt complicat, va estar deliberant durant més de mitja hora. Altres anys ja veus per on anirà, però aquest any, el jurat ho ha tingut molt difícil. Que jo recordi, mai havia estat tot tant al mil·límetre. Al final, el jurat s’ha decantat per José Antonio Escribano, que no ha tingut cap errada”.

Picó ha manifestat que “el Concurs ha combinat aquest any gent molt jove amb veterans que ronden ja els 80 anys i ha comptat també amb més dones. Costa molt atraure gent jove, però n’hi bastants que es formen a escoles com l’Escola Superior de Música o l’escola de José de la Vega. La seva participació al Concurs és una oportunitat per donar-se a conèixer”.

La vicepresidenta de l’entitat considera que el concurs “es troba en un gran moment, no només pels seus 37 anys, les xarxes socials han ajudat molt a la seva difusió. El Centre Cultural s’omple durant les finals del Concurs de Cante Jondo. Si estiguéssim a l’antiga seu del carrer de Caldes, no hi cabríem”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies