Al mes de maig es registren 32 persones menys sense feina a la Llagosta

0
202

Després del lleu increment del mes d’abril, l’atur ha disminuït a la nostra localitat. Al maig, hi havia a la Llagosta 32 persones menys aturades. La taxa de desocupació a la nostra localitat se situa en l’11,67%, amb 754 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

El sector dels serveis és el que més ocupació ha registrar durant el mes passat, amb 20 persones menys aturades. Tot i això, aquest és el sector que acumula més desocupació, amb 515 veïns i veïnes de la Llagosta en situació d’atur. El col·lectiu sense ocupació anterior ha baixat en set persones, la industria ho ha fet en tres i la construcció, en dues. El sector agrícola no ha mostrat cap variació.

Per sexes, al maig es va reduir en 22 el nombre de dones aturades i en deu el d’homes. La Llagosta té registrades a l’OTG 313 veïns i 441 veïnes. Respecte a les dades del maig de 2021, hi ha 147 dones menys aturades i 120 homes menys.

Per edats, gairebé tots els trams han disminuït el nombre de persones en situació d’atur. Només la franja de 55 a 59 ha crescut en tres persones. El grup més nombrós continua sent el de majors de 60 anys, amb 140 persones desocupades. El segueixen les franges de 55 a 59 i de 50 a 54, totes dues amb 122 persones sense feina.

Per durada en situació d’atur, ens trobem amb una situació similar. Només dos grups han experimentat un creixement, el de persones que porten entre sis i nou mesos aturades, que ho ha fet en tres, i el de divuit a 21 mesos, que ha crescut en dues. La resta, totes han baixat, destacant les quinze persones que portaven menys de tres mesos a l’atur. Cal destacar que els aturats i aturades que porten més de dos anys en aquesta situació arriben a les 335.

A la comarca, també s’ha registrat un important descens de l’atur i s’ha arribat a les 783 menys sense feina. Al Vallès Oriental, hi havia a final de maig 19.421 persones desocupades. La taxa d’atur comarcal ha baixat fins al 9,77%.

Publicitat