L’exposició Dones i ideals s’ha inaugurat avui al Centre Cultural amb èxit de públic

0
332

El vestíbul del Centre Cultural s’ha omplert durant la inauguració de l’exposició fotogràfica Dones i ideals i la celebració de la posterior taula rodona sobre la salut de les dones. L’acte, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Foto-Club la Llagosta, ha servit per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que s’escau el 28 de maig. La mostra es podrá veure fins el 30 de juny.

La inauguració de l’exposició ha anat a càrrec de la regidora d’Igualtat Melania Beltrán, i la secretària del Foto-Club la Llagosta, Eva Redondo. Beltrán ha comentat que “el que volíem era reivindicar la salut de les dones, però també celebrar aquest joc de paraules, Dones i ideals, i mostrar que totes som ideals a la nostra manera. Això no només va al voltant de la salut física de les dones sinó també mental, que em sembla molt important”. Beltrán ha volgut destacar que “és una celebració de les dones de la Llagosta, que és el focus de l’exposició. Totes les fotos tenen molt a veure amb elles, amb els seus gustos, les seves aficions i el Foto-Club la Llagosta ha fet un treball excel·lent”. Eva Redondo ha explicat com ha anat el procés de preparar l’exposició i ha destacat “que cada dona ha volgut representar el que és. Arribaven a l’estudi amb coses personals que afegíem al que havíem preparat a partir de les converses que havíem mantingut”.

La mostra està formada per disset fotografies realitzades a dones de la Llagosta, realitzades per membres del Foto-Club la Llagosta. Les imatges van acompanyades d’alguns textos que volen reflexionar sobre els estereotips que es creen al voltant de la imatge que es té de les dones i la necessitat de trencar amb ells.

La presidenta del Foto-Club la Llagosta, Isabel Moyano, ha comentat que no s’ho van pensar dues vegades quan van rebre la proposta de l’Ajuntament. Moyano ha dit que “per a l’Ajuntament ha estat una oportunitat per tenir una eina per expressar el missatge i a nosaltres ens ha fet pensar, ens ha fet parlar amb les dones, totes diferents, ha estat molt enriquidor”.

Després de l’acte d’inauguració s’ha realitzat una taula rodona per reflexionar sobre com la pressió estètica afecta a la salut de les dones. La taula ha estat moderada per la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Judit Terés, i ha comptat amb la participació de Mònica Adamuz, psicòloga del Centre d’Informació i Recursos per a Dones; Isabel Moyano, presidenta del Foto-Club la Llagosta; Glòria Huerta, infermera del CAP de la Llagosta; i dues de les dones protagonistes de l’exposició, Mariam El Hallouzi i Anna Martínez.

Les participants han parlat de com la pressió estètica afecta a les dones en el seu dia a dia i en la seva salut. Els cànons establerts els diu com han d’anar, com ha de ser el seu cos o quina imatge han de donar. L’efecte que tenen les xarxes sobre la gent jove, el que provoca que vulguin agradar i aparentar el que no son realment o la comparació constant amb l’altre són temes que també s’han debatut. També s’ha posat sobre la taula el fet que cada vegada són més les dones joves que volen sotmetre’s a una operació estètica. Tot això afecta tant a la seva salut física com emocional. Com a solucions a tots aquests problemes s’ha plantejat la necessitat de treballar per no tenir por de com és cada persona i aprendre a estimar-se tal com és.

Publicitat