Dones i ideals és el nom de l’exposició que s’inaugura demà al Centre Cultural

0
194

El Centre Cultural de la Llagosta acollirà aquest divendres la inauguració de l’exposició fotogràfica Dones i ideals. La mostra, preparada per l’Ajuntament de la Llagosta, és el resultat d’un treball fet durant mesos pel Foto-Club la Llagosta. L’acte d’inauguració es farà a les 19 h.

L’acció vol commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que s’escau el 28 de maig. Una vintena de dones voluntàries de la nostra localitat surten reflectides a l’exposició fotogràfica. La mostra es podrà veure fins el 30 de juny. Després de l’acte d’inauguració tindrà lloc una taula rodona per reflexionar sobre com la pressió estètica afecta a la salut de les dones. La taula estarà moderada per la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Judit Terés, i comptarà amb la participació de Mònica Adamuz, psicòloga del Centre d’Informació i Recursos per a Dones; Isabel Moyano, presidenta del Foto-Club la Llagosta; Glòria Huerta, infermera del CAP de la Llagosta; i dues de les dones protagonistes de l’exposició, Mariam El Hallouzi i Anna Martínez.

La regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, ha indicat que “per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones hem preparat una exposició acompanyada d’una taula rodona per visibilitzar i reflexionar sobre els ideals de la nostra societat i com afecten a les dones física, emocional i psicològicament”.

La presidenta del Foto-Club la Llagosta, Isabel Moyano, ha manifestat que “des de Foto-Club hem volgut expressar en aquesta exposició el que cada dona sent, el que a cada dona li agrada. Els hi hem preguntat quina és la seva afició, quina és la seva feina, quin és el seu dia a dia,… Ens ho han explicat amb detall i nosaltres hem volgut reflectir-ho a cada fotografia”.

Tallers per a estudiants de secundària

En el marc dels actes del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones també s’estan desenvolupant un seguit de tallers adreçats als alumnes de segon d’ESO de l’Institut Marina. L’activitat porta per nom Tallers de benvinguda a la vida cíclica i volen ser un espai per fer una pedagogia saludable de la menstruació, per trencar els mites sobre la menstruació i empoderar les dones de manera positiva i d’una manera lúdica i cooperativa. Els tallers, organitzats per l’Ajuntament i l’Institut Marina, van a càrrec d’Oudoca, vida cíclica.

Publicitat