El ple de l’Ajuntament de la Llagosta aprova diferents temes de caire econòmic

0
494

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat la modificació de les bases d’execució del pressupost de 2022. Aquesta modificació permetrà determinar les subvencions que es destinen a les entitats de la nostra localitat. La modificació no suposa cap canvi a la partida global que es destinarà a aquesta matèria.

Ahir també es van aprovar per unanimitat les festes locals del 2023, que seran el dilluns 20 de març i el divendres 8 de setembre.

Un altre dels punts de l’ordre del dia feia referència a la revisió de l’equilibri econòmic corresponent al contracte per a la prestació del servei de recollida d’escombraries i neteja viària des de novembre de 2020 fins a l’actualitat. El punt va comptar amb els vots favorables del Partit del Socialistes i de Ciutadans i el vot en contra d’Esquerra Republicana i La Llagosta en Comú.

El regidor de Serveis municipals, Jordi Jiménez, va explicar que aquesta revisió “es fruit del conveni signat fa dos any que permet un increment gradual del salari dels treballadors i de l’IPC”. La portaveu d’ERC, Cristina Segura, va anunciar el vot en contra de la seva formació perquè “no estem d’acord en seguint pagant per un servei del que no estem gens contents ni contentes, ni nosaltres ni la ciutadania”. L’alcalde, Óscar Sierra, va manifestar que hi ha mancances que es volen corregir amb la nova licitació “però això no vol dir que no es pagui als treballadors i treballadores que hi ha en aquesta empresa la pujada de sou que està establerta al conveni”.

Durant la sessió es van aprovar tres punts més econòmics, com el compte general de l’Ajuntament de l’exercici 2020, un expedient de modificació pressupostària per incorporació de romanent de tresoreria per a despeses generals i l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits. Aquests punts es va aprovar amb els vots a favor del PSC i de Ciutadans i l’abstenció d’ERC i LLEC.

Al ple es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental per a la prestació d’una assistència tècnica. Aquest conveni permetrà la contractació d’una persona durant un any en el marc del programa «Fem lluir el Vallès Oriental».

El ple va finalitzar amb l’habitual torn de precs i preguntes.

Publicitat