Dijous, 07 juliol 2022
21.6 C
La Llagosta

El FS Unión Llagostense A és campió de la Tercera Catalana

El sènior masculí A del FS Unión Llagostense va celebrar dissabte el campionat de lliga del grup 2 de Barcelona de la Tercera Catalana. L’equip dirigit per Ferran Salvo va sumar contra el Ciutat de Granollers B (4-4) el punt que li faltava per proclamar-se campió, quan encara falten dues jornades per acabar la temporada. A més, s’assoleix la lliga contra el segon classificat i únic rival que podia ajornar la festa llagostenca del cap de setmana.

El conjunt de la nostra localitat viu una temporada històrica amb el campionat del sènior A, que li permet pujar directament a la Segona Catalana. El títol i l’ascens es va celebrar dissabte en el mateix pavelló granollerí entre la plantilla i la cinquantena de seguidors de l’equip, que van animar durant tot el partit. El duel va començar de la millor manera amb dos gols de la Unión Llagostense, mitjançant Óscar Nelson i Manel Cruz. Tot i que de seguida va haver-hi reacció dels locals, que van escurçar l’avantatge. Abans del descans, els llagostencs van marcar dos gols més amb Álex Pérez i Gerard Alonso, que posava l’1 a 4 a l’electrònic. A la represa, els locals van millorar i van aconseguir posar el 4 a 4 en el minut 33. Amb l’empat el sènior A era campió, però en cas de derrota s’hauria hagut d’ajornar la celebració, com a mínim, una jornada més.

Les coses es van posar pitjor a les acaballes del partit quan van expulsar dos jugadors llagostencs. Poc després d’encaixar el 4 a 4, Gerard Alonso va ser expulsat, i quan l’equip va tornar a tenir cinc homes dins la pista, va jugar els últims minuts amb quatre, per una segona expulsió, en aquest cas a Óscar Nelson. “Va ser un final de partit molt ajustat, però després de sentir la botzina final la celebració va ser més gran. És millor celebrar un títol així lluitat, hem fet una gran temporada i hem tingut un gran rival”, explica el tècnic Ferran Salvo.

En acabar el partit, l’equip va celebrar amb el grup de seguidors que s’havien desplaçat a Granollers el títol de lliga i l’ascens. “Aquesta plantilla vol més i la pròxima temporada hem de seguir sent ambiciosos i lluitar per l’ascens. Tenim una bona fornada de jugadors que ens poden ajudar moltíssim”, assenyala el capità del sènior A, Kevin Gómez, que admet que el club “és com una gran família, tots som de la Llagosta i és un títol molt celebrat per tots”.

El sènior A és líder del grup 2 amb 55 punts, set més que el segon, el Ciutat de Granollers B. Aquest dissabte jugarà la penúltima jornada del campionat a casa contra la Vall de Tenes B.

Triplet de campionats

El FS Unión Llagostense també va celebrar dissabte un nou títol de lliga amb el campionat del cadet A, que va guanyar dissabte a l’Arenys de Munt, 12 a 1, i d’aquesta contundent manera celebrava matemàticament la lliga de la Tercera Divisió i l’ascens. De fet, fa tan sols una setmana el club havia celebrat el títol de lliga de l’infantil A. Aquests dos equips de base tenen com a entrenador a Adri Muñido, que es mostra molt contenta del triomf del club. “És un triomf de club perquè som una gran família i tots treballem moltíssim en aquest projecte. Amb el sènior A ja sumem tres campionats de lliga, és una passada”, diu Muñido.

El club va adherir-se aquesta temporada a les lligues territorials de futbol sala de la Federació Catalana de Futbol després de molts anys en l’altra federació, la Catalana de Futbol Sala. El canvi va ser una decisió ferma de la nova directiva, encapçalada per Isidro Monràs l’estiu passat. En aquest sentit, el president de l’entitat recorda que aquests èxits “són compartits per tota la gent del club i que ens segueix. Nosaltres hem seguit la bona feina que va deixar feta Javier Castañeda” i afegeix: “és una temporada històrica”.

El club encara pot celebrar dos ascensos més aquesta temporada amb el juvenil B i el cadet B.

La celebració del cadet A.

Publicitat

Publicitat