La llista de l’atur a la Llagosta s’ha incrementat en nou persones a l’abril

0
329

L’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) registrava a final del mes passat 786 veïns i veïnes de la nostra localitat sense feina. La taxa d’atur puja lleugerament a la nostra localitat del 12,03 al 12,17%. Tot i aquest increment, les xifres continuen sent millors que les de l’abril del 2021, quan hi havia 1.027 persones desocupades a la Llagosta.

Les darreres xifres de l’atur reflecteixen encara més l’afectació que aquest té sobre les dones. A l’abril es van registrar setze dones més sense feina, mentre que els homes van baixar en set. Ara, hi ha 463 dones aturades i 323 homes. L’atur femení ha baixat en un any prop del 22% i el masculí ho ha fet en més del 25%.

El comportament de l’atur per edats durant el mes d’abril ha estat força desigual. Només la franja de 30 a 34 anys ha experimentat un descens més destacable, ho ha fet en set persones. A l’altre extrem, les franges de 20 a 24 i els majors de 60 anys, s’han incrementat en quatre persones cadascuna. El grup més nombrós de persones aturades inscrites a l’OTG continua sent el de majors de 60 anys, amb 143. Totes les franges de més de 45 anys superen el centenar de persones sense feina.

Per durada en situació d’atur sí que s’han registrat força canvis. D’una banda, el col·lectiu que porta entre 21 i 24 mesos a l’atur s’ha reduït en 45 persones i el que aplega a les persones que fa més de 2 anys que estan sense feina, s’ha incrementat en 36 i ja arriben a les 337.

Per sectors, la indústria ha baixat en cinc el nombre de persones aturades; a serveis i el col·lectiu sense ocupació anterior han pujat en cinc cadascú; al sector de la construcció s’han registrat quatre persones més. L’agricultura no ha experimentat cap variació per segon mes consecutiu.

Al Vallès Oriental, l’atur ha pujat durant el mes d’abril en 32 persones, acabant amb 20.204 i una taxa d’atur del 10,17 %, segons les dades facilitades per l’Observatori – Centre d’estudis del Vallès Oriental.

Publicitat