La Llagosta commemora els 50 anys de biblioteca pública

0
391

La Llagosta ha commemorat els 50 anys de biblioteca pública a la nostra localitat amb una exposició fotogràfica, un vídeo amb la història de les cinc dècades i un homenatge a les persones voluntàries, a l’antic personal de la Biblioteca i als usuaris. La Biblioteca ha celebrat el mig segle avui dimarts, que coincideix amb l’acte d’inauguració de la primera biblioteca pública ara fa 50 anys, el 3 de maig de 1972, ubicada en un local del carrer Santa Teresa.

Les activitats de commemoració s’han iniciat a la Biblioteca de la Llagosta, que des del 1994 està ubicada a la primera planta de Can Pelegrí. En l’espai del centre bibliotecari s’ha inaugurat una exposició fotogràfica amb imatges que han fet un repàs de les cinc dècades d’existència. Posteriorment, els actes s’han traslladat al Centre Cultural, que ha presentat Conchi Fernández, dinamitzadora cultural de la biblioteca. Així, s’ha fet la projecció d’un vídeo, que ha repassat dels 50 anys de la Biblioteca amb un total de 27 persones entrevistades. Aquest documental ha anat a càrrec del departament de Comunicació de l’Ajuntament de la Llagosta. A més, la Biblioteca ha fet un homenatge a les persones voluntàries, a extreballadors i a usuaris. De fet, aquest ha estat un dels actes més emotius perquè tres dels usuaris més antics -Fermín Fernández, Francisco Zambrana i Inés Zambrana- han donat els carnets als usuaris més joves, Sena Moral i Olivia Alcázar, que encara no han complert un any. “La data d’avui no era una casualitat, era molt simbòlica perquè justament a les set de la tarda se celebren els 50 anys de la biblioteca pública de la Llagosta”, explica el director de la Biblioteca, Ángel Fernández, que s’ha mostrat “molt satisfet de poder celebrar els 50 anys de biblioteca pública i els que queden”.

L’acte ha comptat amb algunes persones de l’antic personal, entre aquests, hi havia Laura Padró, que va ser directora de la biblioteca llagostenca des del 1985 fins al 1995, i ara és cap de zona de les biblioteques del Vallès Oriental. “Ha estat un acte entranyable, fet amb molt d’amor. Realment la Biblioteca de la Llagosta té un gran potencial, que són els ciutadans i usuaris. Això vol dir que s’ha d’evolucionar en funció de les necessitats”, ha dit Padró, que ha recordat que la biblioteca llagostenca “va ser una de les primeres del Vallès Oriental”.

Pel que fa a l’alcalde Óscar Sierra ha agraït la tasca al personal de la biblioteca de la Llagosta i totes aquelles persones que hi col·laboren. “Avui hi havia un Centre Cultural ple de gom a gom, que s’ha pogut donar una menció especial a totes aquelles persones que fan possible que la Biblioteca funcioni correctament”, ha dit Sierra, que ha afegit: “cal ser atractius també pels joves i els hi hem de dir que a la Biblioteca podem trobar tota la informació que poden buscar en un mòbil, però ja amb la informació endreçada”.

L’acte de celebració ha acabat amb un espectacle musical de La Carpa, Espai Cultural.

Més activitats del mig segle

Els actes de commemoració dels 50 anys de la biblioteca pública a la Llagosta continuen. Demà dimecres, a les 19 h, hi haurà una edició especial de Poesies des del meu balcó, que unirà l’actual Biblioteca, a Can Pelegrí, amb l’antiga Bi­blio­teca, del carrer Santa Teresa. Les membres del Taller creatiu de la Biblioteca han preparat una vintena de poesies per a l’ocasió.

Pel que fa a l’11 de maig, a les 19 h, tindrà lloc un Club de lectura al Centre Cultural amb Alejandro Palomas i el seu llibre Un país amb el teu nom; i el 12 de maig, a les 18.15 h, Puri Ortega explicarà un conte creat per a l’ocasió, Vet aquí una Biblioteca.

Publicitat