Divendres, 29 març 2024
14.5 C
La Llagosta

El ple ordinari del mes d’abril se celebrarà aquesta tarda

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà aquesta tarda, a partir de les 19.30 hores, el ple ordinari del mes d’abril durant el qual està previst aprovar el Pla director de participació ciutadana del Consistori llagostenc. Es tracta d’un instrument de planificació global de l’acció de govern en matèria de participació ciutadana que ajuda a ordenar i proposar línies estratègiques d’actuació municipal en termes de participació.

Amb aquest pla, l’Ajuntament vol convertir la participació en una actuació transversal dins del Consistori, impulsar la participació ciutadana com un marc de relació entre Ajuntament i ciutadania, i situar la participació ciutadana com un dels eixos principals de l’agenda de l’equip de govern.

Es tracta que la participació ciutadana sigui un dels puntals estratègics de la política municipal a curt, mig i llarg termini, sempre amb l’objectiu d’assolir un govern obert, transparent i participatiu, i de retruc, una ciutadania més empoderada i activa en la presa de decisions municipals.

El pla defineix l’estratègia per fomentar la participació ciutadana i consolidar una manera de governar més relacional, oberta a promoure processos de participació ciutadana en la política local.

L’empresa Idees; Anàlisi social ha estat l’encarregada de la redacció del pla, gràcies a un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona.

Un altre dels punts de l’ordre del dia serà la proposta de ratificació del decret d’Alcaldia d’aprovació del Manifest institucional del 8 de març, Dia internacional de les dones 2022.

També està previst aprovar la determinació del cànon corresponent a l’explotació de l’aparcament de camions de Can Donadéu de l’exercici 2021-2022, que és de 12.578,97 euros.

Una altra de les propostes és l’aprovació del contingut i la signatura del conveni de col·laboració per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques públiques de turisme amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Durant el ple es debatran tres mocions, dues presentades pel PSC i una per ERC.

Una de les mocions del PSC demana mantenir la penalització de la terceria locativa (el lucre per llogar un espai on es prostitueix a una persona) a la Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual.

L’altra moció dels socialistes és en defensa del reconeixement de l’autogovern del Sàhara Occidental i de les polítiques de cooperació local amb el poble sahrauí. El text reclama fermament als representants del Govern marroquí i del Front Polisario que treballin intensament per cercar, negociar i pactar una solució política i pacífica per al conflicte del Sàhara Occidental que contingui dos principis: un acord entre totes les parts i el respecte a la legalitat internacional i la doctrina de les Nacions Unides.

També dona confiança al Govern d’Espanya per generar espais de distensió i construir relacions de veïnatge d’estabilitat amb el Marroc com cercar solucions viables i acordades entre tots els actors implicats i la comunitat internacional per reconèixer l’autogovern del Sàhara Occidental.

El grup municipal d’ERC presenta una moció en suport al Sàhara Occidental en la qual considera que la decisió del govern de Pedro Sánchez de donar suport al pla autonomista del Marroc sobre el Sàhara Occidental suposa un gir diplomàtic i un trencament unilateral inacceptable amb el consens de les resolucions de les Nacions Unides. El document exigeix la rectificació immediata del Govern espanyol i la defensa de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació on prevalgui la sobirania del poble sahrauí, com ho demana Nacions Unides a partir de les diferents resolucions aprovades.

El ple, que tornarà a ser presencial, finalitzarà amb l’habitual torn de precs i preguntes i es podrà seguir pel canal de Youtube de l’Ajuntament (https://youtu.be/RPxE3Ma5k0Y) i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies