La Llagosta celebra el Sant Jordi amb la venda de llibres i roses

0
59

La plaça d’Antoni Baqué ha estat l’epicentre de la Diada de Sant Jordi a la Llagosta, amb la venda de llibres i roses. Tot i la previsió de pluja, s’han pogut instal·lar diferents parades d’entitats de la nostra localitat, que així han commemorat el 23 d’abril pels carrers llagostencs. D’entre les entitats, hi ha l’AMPA de l’Institut Marina, l’AMPA de l’Escola Gilpe, Animalets, Aspayfacos, l’Associació Juvenil contra la LGTBI-fòbia, el Club Bàsquet La Llagosta 2017 i Resistència literària. “Hem començat la jornada amb neguit i amb pluja, però hem pogut veure una plaça plena de ciutadans i parades de venda de llibres i roses. Estem celebrant el Sant Jordi amb solidaritat i cultura a la Llagosta”, diu l’alcalde Óscar Sierra.

Durant la Diada, s’han organitzat algunes activitats per a la ciutadania, entre les parades de venda de roses. Una de les destacades ha estat el taller de punts de llibre, que ha organitzat l’Associació Juvenil contra la LGTBI-fòbia, que s’estrenava enguany amb una parada per Sant Jordi i que ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca de la Llagosta. “La gent és molt amable, és el nostre primer any que fem la parada i hem pogut donar també informació de la nostra entitat”, comenta Pau Fernández, de l’AJ contra la LGTBI-fòbia, També, ha fet una recollida d’aliments i materials Animalets, pel seu refugi. “Hem venut llibres, roses i també productes que hem fet nosaltres. Tot això és un ajut econòmic per la tasca que fem amb el refugi de gats”, explica Maria Ángels Fornieles, membre d’Animalets.

A banda de la venda de llibres, Resistencia Literaria també ha signat llibres dels seus autors i autores. Novament, l’entitat no ha fallat a la seva cita anual per Sant Jordi i entre els seus autors hi havia José Ramón Vera, Feli García, Andra Pequerull, Andrés Hernández, Mayte Bonilla i Samuel Ramos, entre altres. “Estem fent la venda dels nostres llibres, però també roses i llibres de segona mà. A més, hem pogut signar alguns llibres i estem molt satisfets per haver pogut posar la parada”, diu Mayte Bonilla, de Resistencia Literaria.

D’entre les novetats d’enguany, La Carpa Espai Cultural ha celebrat un espectacle per Sant Jordi al Centre Cultural, amb més de 200 assistents. Així, s’ha representat Sant Jordi, la historia peor contada.

A la tarda, Ràdio la Llagosta emetrà a partir de les 18 h un programa especial de Sant Jordi, que ha preparat el grup d’activitats de la Biblioteca de la Llagosta. De fet, la biblioteca llagostenca ha traslladat la seva parada, amb la fira de revistes i el lliurament dels premis de punts de llibre, a Can Pelegrí, per la previsió de pluja.

En cas de pluja molt intensa, a la tarda les parades es podrien traslladar al vestíbul del Centre Cultural.

Publicitat