Divendres, 02 juny 2023
17 C
La Llagosta

Torna el DeixaLlibres a les deixalleries per Sant Jordi

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la xarxa comarcal de deixalleries torna a posar en funcionament el DeixaLlibres, una iniciativa per afavorir la reutilització de llibres i allargar-ne la seva vida, que funcionarà entre els dies 19 i 24 d’abril i permetrà a les persones que facin ús de la deixalleria endur-se llibres de segona mà i portar-n’hi.

L’objectiu de l’activitat és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions recuperin gratuïtament llibres en bon estat i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.

Mitjançant aquesta campanya, iniciada l’any 2021, ja s’han recuperat prop de 31.000 exemplars a les deixalleries del Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils, quantitat que ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 65.100 kg de CO2, dada que equival a 3.307.080 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia.

Per participar-hi, cal anar a la deixalleria a portar-hi algun residu. Al costat de l’oficina (recepció), hi haurà exposats tots els llibres que s’ofereixen. La participació és gratuïta. Cadascú podrà retirar els llibres que li interessin (màxim 3 per persona) i/o deixar-n’hi si estan en bon estat (si estan en mal estat es consideraran residus i se separaran com a paper-cartró).

El DeixaLlibres funcionarà del 19 al 24 d’abril en horaris d’obertura de les deixalleries: dimarts de 16 h a 19 h, de dimecres a divendres de 9.30 h a 13.30 h i de 16 h a 19 h, dissabte de 9 h a 15 h i diumenge de 9 h a 14.30 h.

Publicitat

Publicitat

Més notícies