L’atur a la Llagosta baixa en cinc persones durant el mes de març

0
343

A final del mes passat hi havia a la nostra localitat 777 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa d’atur se situa en el 12,03%. Respecte a les dades de fa un any, a la nostra localitat hi ha 253 persones menys a l’atur, amb una variació relativa del 24,56 %.

La desocupació a la Llagosta continua afectant més a les dones que als homes. Al març, hi havia 330 veïns a l’atur, dos menys que al febrer, i 447 veïnes, tres menys. En un any, tant l’atur femení com el masculí han baixat a la nostra localitat. En el primer cas ho ha fet en 142 persones i en el segon en 111. Tot i això, percentualment, l’atur femení ho ha fet més lentament que el masculí, un 24,11% davant un 25,17%.

Per edats, la majoria de franges ha experimentat descensos, destacant sis persones aturades menys en la de 45 a 49 anys i cinc en la de més de 60. A la banda contrària, la franja de 30 a 34 anys ha pujat en nou. El major nombre de persones inscrites com a aturades a l’OTG es el grup de més de 60 anys, amb 139 persones; seguit del de 55 a 59, que en son 120, i el de 50 a 54, que arriben a les 119.

Per durada en situació d’atur, els veïns i veïnes de la Llagosta que no fa tres mesos que estan desocupats són 205, 22 més que al febrer. Les persones aturades de llarga durada, que porten més de 2 anys, s’ha situat ja en 301, vuit més que el mes anterior. Durant el mes de març, el grup que més ha baixat és el de 21 a 24 mesos, que n’ha registrar quinze menys.

Per sectors, el comportament ha estat molt diferent. A la construcció han baixat en cinc el nombre de persones aturades; cinc al col·lectiu que no tenien ocupació anterior; al sector industrial s’han registrat tres menys; l’agricultura no ha experimentat cap variació; i l’únic sector ha crescut és el de serveix, ho ha fet en nou persones.

Publicitat