Dilluns, 03 octubre 2022
22.9 C
La Llagosta

Lidia Izquierdo: “Vull ser professora d’anglès, les xarxes socials són un més a més”

Té 17 anys, és estudiant de Batxillerat i una influencer de les xarxes socials amb més de 230.000 seguidors en Tik Tok (@lidiaaizquierdoo_) i més de 20.000 en Instagram (@lidiaaizquierdo_). En tan sols un any s’ha convertit en un fenomen de les xarxes socials amb els seus vídeos on intenta explicar el seu dia a dia.

Com vas començar en Tik Tok?
No és una cosa que digués un dia que busqués seguidors, simplement pujava vídeos quan estava en quarantena. Encara així, vaig tenir problemes amb un compte anterior i em vaig haver de crear un altre, en el qual tinc més de 230.000 seguidors. Vaig començar a pujar vídeos per avorriment, just ara fa un any. Vaig veure que m’agradava i m’entretenia, i així vaig començar.

Quins tipus de vídeos puges?
No tinc un contingut específic, com hi ha uns altres comptes d’humor o ball. Pujo coses que em passen en el meu dia a dia en el col·legi, que és on passo el major temps del dia. Així explico les meves experiències. També el combino amb vídeos de tendència i balls.

Tens algun vídeo viral?
Sí que en tinc. El primer que es va fer viral, que mai m’oblidaré, va ser que vaig dir que m’anava a apuntar al programa La isla de las tentaciones. De fet és una cosa que vull fer, que no se si ho podré fer, però vaig tenir 1 milió i mig de visites. Li va arribar fins i tot al cantant Omar Montes, que m’ho va repujar. També tinc un parell de vídeos, que jo surto parlant. De fet, em diuen que tinc una semblança amb la filla de Raquel Meroño i en els vídeos que pujava em deien que sí que ho era. Llavors, jo vaig fer un vídeo de broma, dient, Raquel, i el vídeo també va tenir moltes visites. Fins i tot el va veure Raquel Meroño.

Què t’aporten els vídeos?
Diners no m’aporten, no em paguen. Em fa desconnectar de la rutina diària en el meu temps lliure. Hi ha persones que ho passen veient sèries, llavors jo ho passo veient contingut per planificar què fer. M’aporta entreteniment.

I, econòmicament, res?
No m’aporta res econòmicament perquè a Tik Tok, en ser menor d’edat, no reps cap compensació econòmica. Però, per exemple, a Instagram faig col·laboracions amb unes certes marques, però no et donen diners. El que solen fer és regalar-te productes.

Com t’inspires?
En primer lloc, consumeixo molt contingut per inspirar-me. Hi ha dies que no puc gravar perquè estudio Batxillerat i no tinc tot el temps del món. Llavors, hi ha dies que em queden tardes sense fer res i planejo ví­deos que ja tenia guardats. Em vesteixo, m’arreglo i em poso a gravar-ho.

Quantes xarxes socials utilitzes?
Principalment Tik Tok; també Instagram, pujo contingut en stories si vaig a algun lloc o publico fotografies. Ara també estic en una nova xarxa social, Bethey, que no és molt coneguda perquè acaba de sortir. Aquesta és una aplicació que permet publicar contingut exclusiu, que passa uns filtres, i serà de pagament. Tan sols poden pujar contingut gent verificada i ja n’he pujat uns quants.

No tens Facebook?
Twitter tinc, però només per a xafardejar i Facebook no tinc perquè crec que ja no està de moda. De fet, desconec com funciona.

Aquest món de xarxes socials podria ser la teva professió?
No, faig això per entreteniment i perquè m’ho passo bé. Això és una cosa que ara que soc jove puc tenir èxit, però a la llarga no pots viure d’això. Potser durant un temps pots viure de les xarxes socials, però no per tenir una professió. Jo estic estudiant perquè en el futur vull estudiar una carrera d’educació primària, vull ser professora d’anglès i les xarxes socials són un més a més.

Com et van els estudis?
Estic estudiant segon de Batxillerat i em va molt bé. Ho puc compaginar tot perfectament. Li dedico molt temps als estudis, que això és l’important.

Com portes la preparació de la selectivitat?
Aquí estem, primer cal centrar-se en aprovar el segon trimestre, després el tercer trimestre i ja la selectivitat. Més o menys, si treballes intensament durant l’any la selectivitat no ha de ser una cosa molt difícil.

Com et veus d’aquí a deu anys?
D’aquí a deu anys, no ho sé. Espero amb una vida més o menys estable perquè tindré ja 27 anys. Espero haver-me independitzat, ser professora i, en xarxes socials, no ho sé, és una cosa que mai saps quan ho deixaràs.

Series capaç de tancar les xarxes socials?
Sí, si s’ha de donar un dia, es donarà. Quan vaig perdre el primer compte va ser un dia horrible perquè tènia 94.000 seguidors i estava apunt d’arribar als 100.000, que per a mi era un somni. Vaig aconseguir que m’ajudessin a intentar recuperar el compte i llavors, quan ho vaig aconseguir, vaig dir, seguiré.

Tens algun pla pròximament?
Només he fet un gran esdeveniment, que va ser en una casa a Blanes i vaig anar per la meva agència perquè estic representada. Vaig conèixer a gent que és molt coneguda per xarxes socials. El 28 de maig, a Madrid, m’han convidat a un partit benèfic.

Publicitat

Publicitat