L’Hospital de Mollet organitza una jornada pel Dia Mundial de l’Activitat Física

0
196

Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril, el Servei de Nefrologia de l’Hospital de Mollet organitza la jornada Activitat Física per a les persones amb malaltia renal. L’activitat va adreçada a totes aquelles aquelles persones amb malaltia renal i als seus cuidadors i familiars que vulguin conèixer els beneficis i les pautes a seguir per tal de minimitzar els efectes de la malaltia en el dia a dia de la persona.

La jornada comptarà amb una conferència online entres les 10 i les 11 h sobre l’activitat física per a les persones amb malaltia renal a la qual es podrà accedir mitjançant el següent enllaç: https://www.fsm.cat/dmaf2022/

També hi haurà uns tallers pràctics al Parc dels Pinetons en els quals s’introduiran algunes tècniques com la marxa nòrdica i el pilates amb professionals de l’esport especialitzats en malalties cròniques. Els tallers són presencials i tenen places limitades.  Les inscripcions s’han de fer en aquest enllaç: https://forms.gle/HSgQnE9MDUarbcf86

L’activitat física és un dels punts fonamentals per mantenir un estil de vida saludable i prevenir tot tipus de malalties. Per a les persones afectades per alguna malaltia renal, que actualment representen el 10% de la població, és també important per minimitzar-ne els símptomes i afavorir una millor condició física. La malaltia renal afecta a la condició física de les persones i pot comportar una major fragilitat degut a la pèrdua de massa muscular i a altres patologies associades a la malaltia renal com diabetis, hipertensió o problemes cardiovasculars.

Una bona condició física i un bon programa d’exercici permeten revertir la fragilitat i, per tant, disminuir la pèrdua de capacitat funcional i cognitiva, reduint el sedentarisme i potenciant l’autonomia de la persona. 

Publicitat