Diumenge, 02 abril 2023
18.5 C
La Llagosta

Molt de públic durant la recuperació de la Trobada Gegantera de la Llagosta

Aquest matí s’ha celebrat l’11a Trobada Gegantera de la nostra localitat. Gegants i capgrossos de set colles geganteres han passejat pels carrers de la Llagosta i han ballat a la plaça d’Antoni Baqué com a final de festa. La Colla Gegantera de la nostra localitat ha recuperat una activitat que feia dos anys que no se celebrava a causa de la pandèmia. La ciutadania de la Llagosta ha acompanyat als gegants i gegantes durant tota la Trobada.

La Trobada formava part de la programació de les festes de Sant Josep i ha comptat amb la participació dels gegants de Caldes de Montbui, Canovelles, Club Amics de Rubí, Pallejà, Sant Cugat del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i la Llagosta.

La plantada s’ha fet a l’avinguda de l’Onze de Setembre. L’escalfament ha començat amb una mica de retard i, al voltant de les dotze del migdia, s’ha inciat la cercavila, que ha estat més curta que en edicions anteriors. El recorregut ha finalitzat a la plaça d’Antoni Baqué, on s’ha fet el lliurament d’obsequis a les colles participants i entitats col·laboradores i el ball de final de festa.

El president i cap de colla de la Colla Gegantera de la Llagosta, Pablo Martín, s’ha mostrat molt satifet de poder tornar a organitzar la Trobada Gegantera i ha afegit que “en aquest moment també volem enrecordar-nos de la gent que ens ha deixat durant aquesta pandèmia” i ha volgut fer un recordatori especial i dedicar la Trobada a “Josep Torrella, que va ser president de la Colla de Barberà del Vallès, que ens va ajudar a organitzar la Trobada Gegantera del Vallès l’any 2007 a la Llagosta”. A l’acte també han assistit l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el regidor de Cultura, Fran Ruiz. Sierra ha volgut agrair a la Colla Gegantera de la Llagosta l’organització de la Trobada, “que després de dos anys d’aturada per la pandèmia torna al carrer amb més força”. Tot seguit s’ha lliurat a les colles la figura d’una dona d’aigua inspirada en la geganta Blanqueta, realitzada pel Centre Ocupacional del Bosc i del Taller Alborada de Mollet del Vallès.

La Colla Gegantera ha comptat avui amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Foto-Club La Llagosta, Lotokotó i Rems. Els voluntaris i voluntàries d’aquesta darrera entitat han recollit durant tot el matí material d’higiene personal i productes de neteja de la llar per repartir a famílies amb necessitat de la nostra localitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies