Lleuger augment de l’atur a la Llagosta durant el mes de febrer

0
229

L’atur al mes de febrer es va incrementar en vuit persones a la Llagosta. Aquest és el segon augment consecutiu de la desocupació a la nostra localitat, després que al gener es trenqués la tendència a la baixa que havíem experimentat durant nou mesos consecutius l’any 2021. La taxa d’atur s’ha situat en el 12,11 %.

A final del mes passat, hi havia inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat 782 persones veïnes de la nostra localitat. 332 homes, deu més que al gener, i 450 dones, dues menys. Tot i això, les dades continuen sent més positives que les de febrer de 2021, quan hi havia 1.027 persones sense feina a la Llagosta, 453 homes i 674 dones.

Per edats, l’atur ha afectat de manera molt diferent segons la franja. Fins als 39, es troben els grups que han experimentat un creixement, especialment el de menors de 20 anys, amb cinc persones més sense feina, i el de 35 a 39, amb sis més. A partir dels 40, pràcticament totes les franges d’edat han disminuït, la de 40 a 44 anys és la que més ha baixat, concretament en cinc persones. El col·lectiu que continua aplegant més persones a l’atur és el de majors de 60 anys, amb 144.

Per durada en situació d’atur, continua creixent el grup de persones aturades de llarga durada, que suma deu més i arriben a les 293. L’altre col·lectiu que també aplega a un bon nombre de persones es troba a l’altre extrem, és el que porta menys de tres mesos en situació d’atur, que en són 183, sis persones més que al gener.

Per sectors econòmics, el que ha vist com s’incrementava més l’atur és el col·lectiu sense ocupació anterior, amb deu persones més aturades. L’industrial suma dues persones més sense feina, mentre que el serveis baixa en tres, tot i que és el més perjudicat per l’atur sumant 521 persones. El de la construcció té una persona menys aturada i el sector agrícola es manté estable en sis persones desocupades.

Als municipis del Vallès Oriental, el comportament de l’atur ha estat força variable. El febrer va acabar amb una taxa d’atur comarcal del 10,10 %, amb 20.060 vallesans i vallesanes sense feina, disset més que al gener.

Publicitat