Avui se celebra a la Llagosta l’acte institucional del Dia internacional de les dones

0
453

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta ha preparat una àmplia programació d’activitats per celebrar a la nostra població el Dia internacional de les dones del 2022. El programa es desenvoluparà amb el lema Feminisme i quotidianitat. I tu, què fas pel feminisme al teu dia a dia? Les activitats es desenvoluparan fins al 23 de març en diferents espais de la nostra localitat. Tots els actes previstos són gratuïts.

La setmana passada, es va instal·lar el Punt Lila a l’hora del pati de l’Institut Marina per repartir a l’alumnat materials informatius de totes les activitats proposades.

L’acte institucional del Dia internacional de les dones tindrà lloc avui a les 19 hores al Centre Cultural. Està prevista la lectura del manifest institucional a cà­rrec de les treballadores de la Biblioteca de la Llagosta i el lliurament dels premis de la quarta edició del Concurs de microrelats, convocat per les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta, la Biblioteca de la Llagosta i l’entitat local Resistència Literària. L’acte finalitzarà amb un espectacle de la Carpa, Espai Cultural.

El 8 de març, durant tot el dia, les dones podran gaudir de matrícula gratuïta al Complex Esportiu Municipal El Turó. Es podrà tenir aquesta oferta pagant el 50% de la modalitat escollida i la mensualitat del mes d’abril.

El 9 de març, a les 16.30 h, la Biblioteca de la Llagosta organitzarà a la sala d’exposicions de Can Pelegrí el Club de lectura sobre El baile de las locas, de Victoria Mas, a càrrec de Conchi Fernández.

La Biblioteca muntarà el 10 de març a les 18.15 hores al Centre Cultural una hora del conte especial pel Dia internacional de les dones amb el títol d’Orelles de papallona. L’activitat anirà a càrrec de Puri Ortega i va adreçada a infants a partir de 3 anys. Cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca. El 14 de març, Ràdio La Llagosta emetrà a les 21 h una tertúlia sobre dones i esport a la Llagosta.

Mònica Adamuz, psicòloga del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones, impartirà al Casal d’Avis el 15 de març a les 16 hores un taller amb el títol d’Autocura en el dia a dia, adreçat a dones a partir dels 50 anys. “Treballarem tècniques per cuidar-nos de forma saludable, com incorporar hàbits molt senzills en la nostra quotidia­nitat que ens aporten benestar tant físic com emocional”, indiquen des de la Regidoria d’Igualtat.

La Sala d’exposicions de Can Pelegrí acollirà el 16 de març a les 19 h la taula rodona Dones trans al feminisme. L’activitat és organitzada per l’Associació juvenil contra l’lgtbifòbia.

El 23 de març, es desenvoluparà a partir de les 18.30 h l’activitat La màgia dels cercles de dones. “Quan les dones ens reunim en cercles hi ha quelcom dins aquesta forma que ressona en totes les psiques femenines perquè és personal, emocional i igualitari. És una energia poderosa de seguretat i de trobar-se a casa que neix de l’energia purament femenina. Vine a provar!”, s’anima des de la Regidoria d’Igualtat. L’activitat anirà a càrrec de l’Espai Obert del Vallès, va adreçada a dones a partir dels 15 anys i se celebrarà a Can Pelegrí. Les menors d’edat hauran d’adjuntar una autorització que es farà arribar per correu electrònic un cop feta la inscripció. S’ha de fer una inscripció prèvia per participar en aquesta trobada en aquest enllaç: https://www.llagosta.cat/inscripcions/la-magia-dels-cercles-de-dones/.

Durant tota la setmana la Biblioteca de la Llagosta oferirà una selecció de recursos relacionats amb els drets de les dones.

Publicitat