El Ple aprova les bases dels pressupostos participatius del 2022

0
501

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat, durant la celebració d’un ple ordinari, les bases que regularan el desenvolupament del projecte de participació ciutadana dels pressupostos participatius per a aquest any 2022. La ciutadania decidirà la destinació de 40.000 euros del pressupost municipal. Aquesta dotació econòmica podrà destinar-se a despeses amb caràcter d’inversions (que permeten desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments o la mobilitat) o a altres que no tinguin la consideració de despeses d’inversió (com pot ser per a la realització d’activitats culturals, esportives, entre d’altres).

El 22 de febrer, es farà la presentació pública del projecte de pressupostos participatius. De l’1 al 27 de març es podran presentar les propostes, que seran valorades pel grup motor i les comissions tècniques entre el 28 de març i el 16 de maig.

L’acte de presentació de les propostes finalistes es farà el 31 de maig. Les votacions tindran lloc del 3 al 19 de juny. Els resultats seran presentats el 28 de juny i l’execució de les propostes guanyadores es realitzarà entre el 29 de juny i el 31 de desembre.

Podrà presentar propostes qualsevol persona, entitat o grup de persones (família, classe d’una escola, etc…), empadronats o implantats al municipi.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, va destacar ahir que el projecte dels pressupostos participatius “està totalment consolidat”.

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat el contingut i signatura de l’acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral local per a les persones LGTB entre la Direcció General de Polítiques Públiques LGTBI+ i l’Ajuntament de la Llagosta. Es tracta d’una prestació d’un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir l’LGTBIfòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a aquestes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGTBI.

La regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, va explicar que l’Ajuntament ja “donava aquest servei”, però ara s’integrarà en aquesta xarxa.

Ahir també, entre altres temes, es va aprovar el compte d’explotació de l’Escola Bressol Municipal Cucutras del curs escolar 2019-2020.

Es pot tornar a veure el ple per Youtube en aquest enllaç: https://youtu.be/drg1EJmGRnI

Publicitat