Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

La Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord dóna atenció a la salut de les persones trans

Aquesta setmana s’ha iniciat l’activitat de la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord, des d’on es donarà atenció i es farà promoció de la salut de les persones trans. Aquesta unitat, que es troba ubicada al CAP Sabt Fèlix de Sabadell (4a planta), té per objectiu atendre i acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d’una perspectiva mèdica, com quirúrgica, psicològica i social.

Fins ara, les persones trans de la Metropolitana Nord, de la qual forma part la Llagosta, eren ateses a la Unitat Trànsit Barcelona, situada a l’ASSIR Esquerra. Actualment, hi ha unes 550 persones de la Metropolitana Nord de l’ICS en procés de trànsit cap a la identitat sentida que, a partir d’ara, podran continuar el seu procés a la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord.

Des de la nova unitat, es pretén acompanyar a les persones trans, així com sensibilitzar sobre la seva realitat i les seves necessitats, oferint una visió lliure d’estereotips i prejudicis. L’acompanyament inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives i de promoció de la salut. També s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com espai de socialització.

Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és oferir acompanyament a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, perquè puguin viure millor la transició i contribuir al benestar de la persona trans.

Així mateix, és des de la Unitat Trànsit que s’elaboraran informes mèdics i psicològic establerts com a necessaris per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en el sexe sentit, en tots els documents d’identificació. D’altra banda, des de la Unitat també es formaran professionals de salut i educació, perquè tinguin un coneixement adequat dels processos de transició i puguin donar-hi una atenció adequada.

La Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord està coordinada des de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i integrada per un equip multidisciplinari de professionals de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, infermeria (llevadora), treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.

Per accedir-hi, cal contactar-hi a través del correu electrònic, a l’adreça transitassirsabadell.mn.ics@gencat.cat. Les persones que s’hi vulguin adreçar, hi poden contactar directament per correu electrònic, o bé fer-ho a través dels seus professionals de l’atenció primària, ja siguin de l’ASSIR, Medicina de Família o Infermeria, que derivaran la petició a la Unitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies