Una unitat mòbil de la Diputació controlarà la qualitat de l’aire a la Llagosta

0
101

Aquesta setmana s’ha instal·lat a la Llagosta una unitat mòbil per mesurar la qualitat de l’aire al nostra municipi. Els aparells de mesura, de la Diputació de Barcelona, s’han instal·lat al passeig del Pintor Sert, al costat de l’edifici administratiu.

Es tracta d’un estudi de llarga durada de partícules PM10 i PM2,5, que són partícules de diàmetre inferior a 10 micres i 2,5 micres respectivament. Està previst que la unitat mòbil estigui instal·lada durant set o vuit mesos.

La contaminació per partícules pot tenir orígens molt diversos, causes naturals, com pols i partícules del terra o episodis de pols africà; com a causa del trànsit rodat ; per processos de combustió, principalment industrials però també per calefacció d’edificis; altres processos industrials o per la construcció.

Publicitat