La ciutadania decidirà l’ús de la Masia Can Baqué entre un Centre Cívic, un Casal de Joves i una Escola de Música

0
72

La ciutadania de la Llagosta decidirà l’ús de la Masia de Can Baqué entre tres opcions: un Centre Cívic, un Casal de Joves i una Escola de Música. L’alcalde Óscar Sierra i el regidor de Participació Ciutadania Marc Ruiz han explicat aquesta tarda, a la sala de plens, els resultats de la fase de deliberació amb la ciutadania.

Aquestes tres opcions han sorgit després de completar la segona fase del projecte participatiu de Can Baqué, que va constar de visites guiades, tallers de debat, enquestes i un debat en línia. Un Centre Cívic és un equipament sociocultural públic i obert a tothom que permet fomentar el teixit associatiu i la iniciativa ciutadana. Un Casal de Joves és un espai adreçat a la joventut per fomentar programes alternatius d’oci, de formació, de temps lliure. A més, en aquesta proposta es recull que una part de la masia es destini a l’àrea de Promoció Econòmica. Per últim, l’Escola de Música, que està ubicada a l’edifici de Can Pelegrí, es traslladaria a la masia com a servei educatiu i cultural. “Hem de decidir entre tres projectes, que tindran l’ús majoritari de Can Baqué. Tot i que, s’ha decidit que la planta baixa fos un espai obert a la ciutadania, que pugui acollir sales polivalents, un museu i l’espai administratiu. La primera i la segona planta es destinaria a un dels tres projectes que ara haurem de decidir”, explica el regidor Marc Ruiz.

La següent fase del projecte serà la votació de les tres opcions, que tindrà lloc del 14 al 21 de gener.Les votacions es podran fer de forma telemàtica a través de la plataforma Participa 311 (www.llagosta.cat/participa). Per facilitar al màxim la participació, les persones que no tinguin accés a Internet podran votar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. A més, el proper dissabte, dia 15 de gener, es podrà votar presencialment entre les 10 i les 13.30 hores davant de l’Ajuntament de la plaça d’Antoni Baqué.. “Sigui quina sigui l’opció serà benvinguda per a l’Ajuntament. Confiem que hi hagi el màxim de participació per decidir perquè algú a casa seva podrà votar, a l’OAC, també, i en la carpa que instal·larem dissabte”, comenta l’alcalde.

Les persones majors de 16 anys podran votar a partir de divendres per qualsevol de les tres propostes. L’Ajuntament presentarà els resultats de la votació el 25 de gener, en un acte obert a la ciutadania, i posteriorment, encarregarà la redacció del projecte de rehabilitació de la Masia de Can Baqué.

Publicitat