Dimecres, 10 agost 2022
29.6 C
La Llagosta

Prop de 60 persones van donar sang a la primera captació de l’any

La primera captació de sang a la Llagosta s’ha saldat amb 58 donacions efectives de sang i quatre donants de plasma. Durant la jornada, es van registrar dotze oferiments i vuit nous persones donants. La captació es va realitzar ahir al Centre Cultural.

El nombre total de donacions és una mica més baix de la mitjana habitual. Durant gairebé totes les visites de l’any passat del Banc de Sang a la nostra localitat es van superar les 70 donacions, arribant a les 88 el mes de setembre.

A la Llagosta hi ha programades cinc visites més del Banc de Sang al nostre municipi al llarg de l’any, l’1 de març, que es farà a l’escola Gilpe, el 3 de maig, el 5 de juliol, la de Festa Major el 6 de setembre i el 8 de novembre.

Marató de Donants

El Banc de Sang té unes necessitats de 1.100 donacions diàries per cobrir amb garantia totes les necessitats. Durant la pandèmia ha registrat un descens de persones donants. Per revertir aquesta situació, del 8 al 15 de gener organitza una Marató de Donants de Sang als principals hospitals i a les diferents campanyes organitzades per tot Catalunya. Sota el lema “Suma’t a la Generació Donant” volen animar a noves persones a viure l’experiència de la donació de sang.

La campanya comptarà amb la presència d’influencers com Long Li Xue, Berta Aroca o Rustem, que donaran sang per primera vegada en aquesta marató i animaran a altres a donar a través de tots els seus canals, especialment Tiktok. L’objectiu durant la setmana que duri la Marató de Donants és arribar al voltant de 10.000 donacions per tornar a una situació de normalitat.

Publicitat

Publicitat