Dimecres, 10 agost 2022
29.6 C
La Llagosta

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta aprova definitivament les ordenances fiscals per al 2022

Les ordenances fiscals per al proper any han estat aprovades definitivament després que el Ple extraordinari d’avui hagi desestimat les al·legacions presentades pels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya i de La Llagosta en Comú.

Les ordenances es van aprovar de forma inicial al ple ordinari del mes d’octubre. Les dues ordenances més importants que patiran un increment seran la de l’Impost de Béns Immobles i la Taxa de Recollida de Residus Urbans. La proposta de l’equip de govern va ser aprovada amb els vots favorables del PSC i Ciutadans i en contra d’ERC i LLEC.

La portaveu d’ERC, Cristina Segura, ha defensat les seves al·legacions indicant que per al seu grup municipal el més important són els criteris socials, no els jurídics ni els polítics. Segura ha dit que “ara no és el millor moment per pujar ni l’IBI, ni la taxa d’escombraries, ni la taxa del mercat ambulant, ni els preus del Turó, sinó que caldria congelar-los o que la pujada fos més moderada”.

Per la seva part, Eva Miguel, regidora de La Llagosta en Comú, ha considerat que “encara hi ha marge per congelar l’IBI i la taxa d’escombraries” i ha afegit que “estem d’acord en que s’han de pagar impostos, però s’ha de tenir en compte el que estem passant amb la pandèmia”.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, ha respost que l’equip de govern actua amb responsabilitat i ha explicat que en el cas de les escombraries “els informes tècnics parlen d’una increment del 34,41 % i la pujada serà de l’11%” i ha aclarit “que això suposa un increment de 13,29 euros a l’any, poc més d’un euro al mes”. Jiménez ha afegit que “baixar impostos no és d’esquerres, ja que hem d’aplicar polítiques socials, hem d’ajudar a totes les famílies del nostre poble que ho estan passant malament i hi ha molta gent que ho passa malament”.

L’alcalde, Óscar Sierra, ha recordat que l’Ajuntament de la Llagosta gestiona la recollida d’escombraries a través del Consorci de Residus del Vallès Oriental “on hi va haver una proposta de plenari per determinar el que costava el servei i es va acordar una pujada del preu perquè vagi d’acord amb els costos i tot els grups polítics van votar a favor”.

Durant el ple d’aquesta tarda també s’ha informat sobre la decisió del Tribunal Suprem d’inadmetre la interposició del recurs de cassació presentat per l’empresa Geafe, convertint en ferma la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a la rescissió del contracte per la gestió del Complex Esportiu Municipal El Turó.

El Ple ha aprovat per unanimitat la xifra oficial d’habitants de la Llagosta referida a 1 de gener de 2021, que era de 13.259 i la signatura del conveni per a la prestació d’assistència en matèria de gestió energètica del Consell Comarcal del Vallès Oriental a l’Ajuntament de la Llagosta.

La gravació de la sessió plenària es pot trobar al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat