Divendres, 26 abril 2024
12.2 C
La Llagosta

Detingudes a la Llagosta dues persones en el desmantellament d’una plantació de marihuana

La Policia Local de la Llagosta va intervenir el passat 17 de desembre, juntament amb els Mossos d’Esquadra, en el desmantellament d’una plantació de marihuana al polígon industrial de la Llagosta. L’actuació va suposar la detenció de dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

L’operació va ser resultat d’un desmantellament anterior, concretament el 15 de desembre a Montcada i Reixac. Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de  Cerdanyola del Vallès van rebre l’avís d’una possible plantació de marihuana a una nau de la veïna localitat. Per aquest motiu, van anar al lloc junt amb els tècnics de la companyia elèctrica, els quals van comprovar que s’estava fent un consum energètic molt elevat.

Amb aquests indicis, els Mossos van iniciar una vigilància de la nau i, el 16 de desembre, van observar que hi havia tres persones dins les quals van fugir tan bon punt van detectar als agents. Dins la nau hi havia tres estances amb les infraestructures i els elements per al cultiu de la marihuana. La primera estava totalment buida, la segona plena de cabdells de marihuana i la tercera tenia una plantació amb 170 plantes.

Agents de la Unitat d’Investigació van poder relacionar la plantació amb una altra situada a la Llagosta. El 17 de desembre els investigadors, juntament amb la Policia Local de la Llagosta, van anar a la nau i, quan van arribar al lloc, van veure dos homes que caminaven per la teulada intentant fugir. Agents de Mossos i de la Policia Local de la Llagosta van pujar a la teulada i els van aconseguir retenir, uns metres més enllà van localitzar una pistola que els arrestats havien llençat.

Quan els agents van entrar dins la nau, van veure que estava totalment condicionada amb la infraestructura necessària per al cultiu de marihuana. Dins hi van trobar un total de 596 plantes i munició per una arma de foc.

Per aquests motius, les dues persones van quedar detingudes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, tinença d’armes i delicte de danys.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el dia 19 desembre al Jutjat en funcions de guàrdia a Mollet del Vallès, el qual va decretar llibertat amb càrrecs. Els Mossos d’Esquadra han comunica que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Publicitat

Publicitat

Més notícies