Divendres, 26 abril 2024
12 C
La Llagosta

Mor Esperanza Casabella, que va ser professora de l’Institut Marina durant 26 anys

Una de les professores que més va lluitar per aconseguir que la Llagosta tingués un institut, Esperanza Casabella Rolle, va morir dissabte al migdia a l’edat de 68 anys afectada per una malaltia. Casabella va ser professora de l’institut de la nostra localitat durant 26 anys.

Esperanza Casabella va ser una peça clau en la reivindicació que van portar a terme als anys 80 tant l’equip directiu, com l’Ampa del futur centre, com l’Ajuntament de la Llagosta perquè l’aula de Formació Professional que es va crear al nostre municipi l’any 84 esdevingués l’institut públic a la nostra localitat.

La lluita va ser llarga, ja que no hi havia previsió de crear un centre de secundària a la Llagosta. La que va ser professora de Tecnologia i d’Educació visual i plàstica es va comprometre fins al final, sobretot pensant en els joves que s’havien de traslladar fora de la Llagosta a continuar els seus estudis.

Casabella va viure tots els canvis pels que ha passat l’ensenyament secundari a la Llagosta, des de les primeres aules que hi havia a l’edifici del Mercat, passant per les caracoles que es van instal·lar al solar que ocupa actualment l’escola Joan Maragall fins la inauguració de l’actual edifici de l’Institut Marina, on va donar classes fins l’any 2011.

La que va ser directora durant molts anys de l’Institut Marina i companya a l’equip directiu d’Esperanza Casabella, Margarita Vallcaneras ha destacat “la seva tasca desinteressada, amb les famílies, els alumnes,… Una tasca que moltes vegades queda oblidada”. Vallcaneras ha indicat que “Esperanza sempre buscava el benefici dels alumnes, perquè no s’haguessin de traslladar a Mollet o a Montcada a continuar els seus estudis”.

La cerimònia de comiat d’Esperanza Casabella tindrà lloc demà, a les 16 hores al tanatori de Sancho d’Àvila, on s’ha instal·lat també la sala de vetlla.

Publicitat

Publicitat

Més notícies