Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

Inaugurada la seu d’ERC a la Llagosta amb la presència de Rufián i Driouech

Esquerra Republicana de Catalunya a la Llagosta ha inaugurat avui la seva seu. L’acte ha començat a la plaça d’Antoni Baqué, amb els parlaments de Gabriel Rufián, diputat d’ERC al Congrés dels diputats, Najat Driouech, diputada al Parlament i Cristina Segura, regidora de la formació a l’Ajuntament de la Llagosta. La segona part de l’acte s’ha desenvolupat a la seu, al número 19 del passeig del Pintor Sert, on el president de la secció local, Marc Padrós, ha fet una breu intervenció d’inauguració.

A la plaça d’Antoni Baqué, Rufián ha centrat el seu discurs en el paper de les classes treballadores i de les esquerres per entendre el creixement de les formacions d’extrema dreta i el feixisme. El diputat d’Esquerra ha parlat del diferents conceptes de pàtria i ha destacat alguns dels problemes que pateix Catalunya com l’elevat índex d’atur juvenil, l’exclusió social infantil o la gran diferència de renta per càpita que hi ha entre alguns municipis catalans. Gabriel Rufián ha comentat “que voler acabar amb aquests problemes no ens fa ser menys independentistes, no ens fa menys republicans i, evidentment, no ens fa menys d’esquerres, ens fa més útils“. Precisament Rufián considera que “totes les esquerres, catalanistes, sobiranistes, independentistes, autoderministes,.. es que me da lo mismo, no guanyaran per onades de nacionalisme, guanyaran per onades d’esperança“.

Per la seva part, la parlamentària Najat Driouech ha indicat que a Catalunya “el racisme és una realitat i que no només falta pedagogia social per combatre’l, sinó acció real“. Driouech ha volgut destacar el valor de la diversitat i “la Llagosta representa també aquesta ciutadania diversa“. La parlamentària d’Esquerra ha dit que “la ultradreta buscarà dividir a la ciutadania, buscaran anar als vostres veïns i veïnes i dir-los que el seu enemic, que el culpable de la seva situació és el seu veí de fa 25 anys, que el té al davant i es diu Aldebkader“.

Ja a la porta del local del passeig del Pintor Sert, el president local d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marc Padròs, ha recordat als primers alcaldes republicans de la Llagosta durant la Segona República i al primer regidor d’ERC després de la dictadura, Xavier Cols. Padrós ha destacat “el nou local ha de ser un espai per al servei del veïnat, entitats i agrupacions del poble“.

Publicitat

Publicitat

Més notícies