Dijous, 28 març 2024
16.7 C

La Concordia guanya la Penya Esplugues (3-1) i fa història en passar a la segona ronda de la Copa de la Reina

La Concordia ha fet història en passar a la segona ronda de la Copa de la Reina. L’equip dirigit per Javier Ruiz s’ha imposat a la primera ronda de la competició estatal contra la Penya Esplugues, per 3 a 1. Les llagostenques han signat avui al migdia una jornada de joia per al club de la nostra localitat després d’eliminar a un equip que milita en una categoria superior, la Primera Divisió espanyola.

La Concordia ha mostrat la seva millor versió de la temporada al CEM El Turó, que havia esgotat el cartell d’entrades esgotades feia ja dies amb un aforament que superava les 200 persones. Als primers compassos, la Penya Esplugues ha portat la iniciativa en el joc i les visitants Martita i Collado han provat fortuna amb xuts, que Mònica Utrilla ha refusat sota els pals. La primera ocasió llagostenca no s’ha vist fins al quart d’hora de joc, que naixia d’una bona combinació entre Naiara i Laura però sense perill. Això li ha servit com avís a les visitants, que han fet una passa endavant per pressionar en la zona de construcció local. D’una pèrdua de pilota, les visitants s’han apropat al gol en una bona combinació entre Laia i Collado, que novament Mònica ha refusat fora.

La Concordia s’ha mantingut ferma en defensa i ha trobat la solució a la pressió alta amb una jugada ràpida. Sònia Blanco ha fet una assistència precisa, d’àrea a àrea, cap a Marina Flor, que ha abaixat la pilota i s’ha mostrat davant la portera visitant per marcar l’1 a 0 per l’escaire, quan faltaven sis minuts per arribar al descans. La graderia ha embogit amb el gran gol de Flor, que ha trastocat a les visitants. A la represa, la Penya Esplugues volia demostrar perquè era d’una categoria superior, però a cada atac s’ha trobat amb una defensa llagostenca ben situada i amb les mans de Júlia, que ha aturat tres xuts gairebé consecutius i perillosos. De fet, quan s’hi jugaven vuit minuts de la segona part, la Concordia ha aprofitat una nova acció ràpida per marcar el segon gol en una gran combinació entre Marina, que assisteix a Kautar Azdaou per marcar el 2 a 0.

Al tram final, la Penya Esplugues ha vist com l’àrbitre treia la segona targeta groga a la portera Raquel, per una acció desafortunada en tocar la pilota amb les mans fora de l’àrea. La reacció de la Penya Esplugues ha estat la de jugar de cinc quan faltaven vuit minuts per acabar l’eliminatòria i ha tingut uns bons moments d’atac constant, però sense la fortuna de cara a gol. Fins i tot, la Concordia ho ha aprofitat per ampliar l’avantatge amb un tercer gol després d’una pilota robada per Naiara, que ha xutat gairebé des de la seva porteria per fer el 3 a 0 a tres minuts del final.

La Penya Esplugues no s’ha donat per vençuda i ha seguit jugant de cinc per aconseguir el premi a l’esforç amb un gol de Martita, que posava l’honor de les visitants quan faltaven dos minuts pel final. A les acaballes, la Concordia s’ha tancat i ha estat un mur inexpugnable per la Penya Esplugues. En acabar el duel, les jugadores llagostenques han celebrat a la pista el passi a la segona ronda.

“Hem mantingut un gran nivell d’intensitat”

La banqueta llagostenca s’ha mostrat molt contenta després d’una victòria històrica. “Durant aquestes setmanes hem dit per xarxes socials que ens ajudin a fer història, avui la Concordia com a club ha fet història. Hi ha 24 equips que han jugat la primera eliminatòria de la Copa de la Reina, i ara estem entre els dotze millors clubs d’Espanya. Això és molt important”, explicava Javier Ruiz en acabar el duel, que admetia que un dels factors de la victòria ha estat la intensitat: “el nostre equip ha mantingut un gran nivell d’intensitat, que ha estat una de les claus del partit. El resultat és just”.

La segona eliminatòria de la Copa de la Reina es preveu disputar el segon cap de setmana del gener del 2022 i l’equip llagostenc tornarà a fer-ho contra un equip de la Primera Divisió espanyola, és a dir, que novament jugarà la ronda, a partit únic, com a local.