Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Sergio Valero: “L’objectiu és recuperar el sènior masculí la pròxima temporada”

Fa vuit temporades que forma part del Joventut Handbol La Llagosta, ja sigui com a jugador, entrenador o directiu. Als seus 47 anys, assumeix la presidència de l’entitat, que afronta una nova temporada amb renovades il·lusions i objectius. Això sí, enguany el club s’ha quedat sense sènior i juvenil masculins però té com a objectiu potenciar l’handbol base per créixer la pròxima campanya.

Per què assumeixes la presidència?
Bàsicament per donar una continuïtat al grup de nois que estan al club. La directiva anterior va decidir marxar i no hi havia gent nova. Aleshores, hem aconseguit crear una nova directiva i continuar amb un nou projecte aquesta temporada.

Hi ha canvis al nou projecte esportiu?
Volem continuar el treball amb la base d’handbol, que és el que s’havia fet els darrers anys. Volem fer créixer els grups d’edat de cadets, infantils i juvenils. Volem intentar tenir més esportistes per seguir potenciant la pràctica d’handbol a la localitat.

Enguany no teniu primer equip
Hem perdut dos equips, el sènior i el juvenil masculins. Tot i que tenim un cadet, un infantil, un aleví i uns quants jugadors d’edat benjamí que no competeixen però entrenen. Els altres tres equips entrenen i competeixen. D’aquests equips que tenim, el nombre de jugadors respecte a la campanya passada és el mateix en cadets, però el grup d’alevins i infantils ha crescut.

Quin projecte hi ha per recuperar el primer equip?
El primer equip es va perdre per un efecte d’escalada. En primer lloc van marxar uns jugadors del juvenil, el que va fer desaparèixer el juvenil masculí. Com que no hi havia juvenil masculí, al poc també va afectar al primer equip masculí, que tampoc el vam poder posar en marxa aquesta temporada. Estem parlant amb tres i quatre nois que podrien crear el primer equip la pròxima temporada. No és res segur, però estem en converses. L’objectiu seria recuperar la pròxima temporada el sènior masculí. Confiem a incorporar alguns nous jugadors i recuperar altres nois que havien format part de l’equip. Volem que els cadets passin a juvenils i recuperem així una altra categoria.

La fusió entre el Joventut Handbol i el Vallag és encara possible?
En principi aquesta possible fusió està aparcada. Per la meva part, no hi ha cap problema per intentar negociar la fusió i unir forces, però ara per ara tot està aturat.

Quina és la filosofia de treball del Joventut Handbol?
Que els esportistes que tenim aprenguin a jugar a handbol i ser formadors de persones.

La Covid-19 com us ha afectat?
La temporada passada va fer perdre jugadors i persones vinculades al club, va ser una temporada complicada. Aquesta temporada estem en una fase de recuperació d’esportistes, que tornen a fer handbol amb nosaltres.

Econòmicament ha estat complicada aquesta temporada?
Com que no tenim equip sènior, no tenim dificultats econòmiques. Sempre ens podem queixar del pressupost, que sigui més alt o més baix. Però el cost més alt acostuma a ser un primer equip, així que aquest cost no el tenim i no tenim gaires problemes.

La Llagosta és un municipi d’handbol?
En principi la Llagosta és un municipi amb tradició d’handbol, però ara no travessem la millor situació, som quatre gats. A dia d’avui no ho demostrem. Tenim figures importants en l’handbol, però no tenim continuïtat de la pràctica d’handbol dins de la població. Som formadors, però després els esportistes marxen i no aconseguim consolidar una estructura femenina i masculina.

Què falta per fer aquesta consolidació?
Hem de crear un club amb jugadors i jugadores de la Llagosta; no que vinguin d’altres poblacions. Poden venir jugadors de Sant Fost, Mollet, Polinyà o Santa Perpètua, entre altres localitats, però aquests no són de la Llagosta. Tenim un poble petit que ens agrada l’handbol, però necessitem jugadors de fora dels nostre municipi i això pot fer que alguns equips es desmuntin ràpidament si aquests marxen.

Com està sent la tasca de president?
La veritat és que no requereix més temps que la que feia com a directiu. És més feina de la directiva, de tots plegats. A mi m’agrada que la tasca sigui compartida, m’agrada delegar. El treball ha de ser conjunt perquè hi ha algun directiu que ha de fer tasques amb la federació, d’altres amb els pares i mares,… així ho fem.

La temporada passada eres jugador, aquesta temporada jugues?
Encara estic aparcat, com les negociacions amb el Vallag (riure). Aquesta temporada no jugo en cap equip encara. Això vol dir que potser al gener m’inscric en algun equip. Avui dia no hi ha cap expectativa, però ja veurem. Jo encara no m’he retirat. Si la temporada vinent fem el sènior, intentaria estar com a jugador, com he fet les últimes temporades.

Trobes a faltar els partits del cap de setmana?
Una mica, però encara no he tingut temps per trobar-lo a faltar.

Publicitat

Publicitat

Més notícies