Dimecres, 24 abril 2024
8.8 C
La Llagosta

Finalitza amb molta participació la primera fase del procés per decidir els usos de Can Baqué

La implicació de la ciutadania de la Llagosta en el procés participatiu per decidir els usos futurs de la masia de Can Baqué ha estat molt alta. Més de 200 persones van prendre part en les visites-taller que es van celebrar entre el 18 i el 26 de novembre. Els veïns i veïnes de la Llagosta van mostrar una gran predisposició a participar en aquesta iniciativa i es van cobrir totes les places previstes.

La participació en els posteriors debat i enquesta també ha estat bona. En total, s’han recollit 86 enquestes i onze comentaris en el debat.

El procés participatiu que ha preparat l’Ajuntament per tal que la ciutadania pugui decidir a què es destinarà Can Baqué quan estiguin acabades les obres de rehabilitació de la masia es va iniciar amb les jornades que es van celebrar els dies 18, 19, 20, 21 i 26 de novembre. Els participants van rebre explicacions sobre els orígens de Can Baqué i sobre aspectes arquitectònics, entre d’altres, per part de personal del Departament de Serveis Tècnics de l’Ajuntament. Posteriorment, es va celebrar un taller entre els visitants per reflexio­nar sobre els futurs usos de la masia. Del 22 al 30 de novembre es va poder participar en una enquesta i un debat en línia.

Ara, un cop finalitzada la fase d’aportacions de la ciutadania, s’està portant a terme un treball intern per part d’una comissió transversal de l’Ajuntament per tal de valorar i analitzar les diferents propostes presentades. Aquest treball finalitzarà amb la presentació a la ciutadania de les diverses propostes que se sotmetran posteriorment a votació. L’acte de presentació se celebrarà l’11 de gener.

Del 14 al 21 de gener podran votar les propostes finalistes totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta.

Història de la masia
Can Baqué, amb més de 700 anys d’història, és l’únic testimoni arquitectònic que recorda l’origen del nostre municipi. La primera referència a la masia de Can Baqué data del segle XIV (any 1305), tot i que algunes fonts d’informació la situen ja al 1256. Als anys 80, se signa un conveni urbanístic entre la propietat i l’Ajuntament per tal de cedir la masia per a equipament municipal. Can Baqué va ser catalogada l’any 2011 com a Bé cultural d’interès local. La masia té una planta quadrada de 332 m2 i una superfície total de 1.100 m2 repartida en tres nivells.

Publicitat

Publicitat

Més notícies