L’acte central del dia de lluita per eliminar les violències masclistes se celebra avui

0
17

Aquesta tarda, a partir de les 18 h, el Centre Cultural acollirà l’acte central de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, Sabates vermelles.

Sabates vermelles és un espectacle de la companyia de dansa contemporània NS dansa basat en els poemes del llibre “Allò que et vaig dir una vegada” de Núria Serra. L’espectacle artístic està especialment dirigit a joves i adults on, a través del teatre de text, poemes, dansa contemporània i teatre físic s’explora i s’aborda la violència de gènere en les relacions de parella des de la mirada d’una dona adulta. Primer de tot és enamorament, descoberta, passió… Però, poc a poc, els dubtes apareixen, la por… i tot queda reclòs en un espai petit limitat i ple de lligams i cordes, nusos. Sembla que no hi hagi futur.

A l’acte també es donarà lectura del manifest institucional de la jornada de lluita contra la violència masclista. El text, a més de les violències sexuals o el maltractament físic i psicològic, fa referència a altres tipus de violència com la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, la violència vicària (que inclou la violència contra els fills i les filles), la violència digital, la violència institucional o la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública.

Altres activitats

Els més petits seran els destinataris de l’activitat que organitza la Biblioteca de la Llagosta, amb l’Hora del conte i la història Jo vaig amb mi. L’acte tindrà lloc aquest 25 de novembre, a les 18.15 h, al Centre Cultural. La Biblioteca també ofereix fins al 27 de novembre una selecció de llibres amb ocasió de la commemoració del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

En el marc de la programació d’aquesta jornada, l’Ajuntament organitzarà el 26 de novembre una jornada de formació per a professionals que intervenen en el circuit d’atenció a les víctimes de la violència masclista.

Publicitat