L’Hospital de Mollet guanya un premi internacional per sostenibilitat mediambiental

0
53

L’Hospital de Mollet ha guanyat el premi Plata en la categoria dels Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals dels International Awards 2021. Aquest guardó s’emmarca dins dels IHF Awards 2021 amb un Comitè format per líders en l’àmbit de la salut a nivell mundial amb sis categories i més de 250 participants de 38 països diferents. La categoria dels Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals reconeix a hospitals i organitzacions en l’àmbit de la salut que promouen iniciatives de sostenibilitat mediambiental en la qual el premi or ha estat per a un centre de Canadà. 

Malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet s’ha incrementat un 100% en 10 anys, el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 71%.

El projecte Green Hospital de la Fundació Sanitària Mollet s’inicia amb la construcció del nou Hospital de Mollet i consta de diferents projectes clau:  

  • La instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’hospital que proporcionen el 12,5% del total de l’energia que consumeix l’hospital i permet un estalvi de 120 tones de CO2 equivalent a plantar un arbre cada dia.
  • Una arquitectura sostenible i patis de llums que proporcionen llum natural a tot el centre i redueixen el consum energètic d’il·luminació en un 40%.
  • Un sostre radiant i cobertes sostenibles que permeten l’aïllament tèrmic i el control acústic.
  • L’energia geotèrmica a través de 148 pous de 146 metres de profunditat que redueixen el consum energètic de climatització en un 30%.
  • El 100% d’energia elèctrica renovable.
  • Un projecte de reciclatge i gestió de residus que ha permès en 10 anys passar de 9 a 29 tipus de residus que es segreguen i gestionen.

 “L’objectiu de l’FSM és aconseguir que properament la nostra petjada de carboni sigui del 0%. La cultura verda ha de formar part de la estratègia i impregnar l’estructura i els processos”, explica Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

Segons la World Health Organization, els factors mediambientals són un dels determinants clau de la salut per als propers anys. Entre 2030 i 2050, es preveu que el canvi climàtic sigui la causa del voltant de 250.000 morts en tot el món per factors com malnutrició, malària o cops de calor, entre d’altres.

Publicitat