Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

Més d’un centenar d’assistents al Club del Llibre amb l’escriptora Maria Barbal a la Llagosta

L’escriptora Maria Barbal, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, ha estat la protagonista del Club del Llibre, que s’ha celebrat avui dimarts al Centre Cultural de la Llagosta. La trobada amb l’autora catalana ha estat organitzada per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta, i ha reunit més d’un centenar de persones vinculades amb les biblioteques del Vallès Oriental.

L’escriptora ha parlat de la novel·la Tàndem, que enguany va ser guardonada amb el Premi Josep Pla. “És un llibre que parla del quotidià entre dues persones madures, que en un moment crític de les seves vides es troben i fan un paral·lelisme de les seves vivències”, comenta l’autora Maria Barbal, que també ha agraït la recuperació de la presencialitat de les trobades amb els lectors: “és molt positiu perquè el cara a cara diu molt més que les paraules, en alguns moments. És important recuperar la presència, per preguntar i respondre, amb els grups lectors”.

La conversa de Maria Barbal ha estat moderada per Andrés Hernández, escriptor i membre de l’entitat local Resistencia Literaria. Durant la trobada l’escriptora ha pogut respondre les preguntes dels assistents, que provenien de diversos Clubs de Lectura de les biblioteques municipals de l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Canovelles, Cardedeu, Mollet, Montmeló, Sant Feliu de Codines, Montornès, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès, Granollers i la Llagosta. “Feia un any que els Clubs de Lectura del Vallès Oriental no es reunien i avui ho hem pogut fer finalment a la Llagosta. Aquest municipi era un candidat ferm per acollir una trobada comarcal perquè des de fa molts anys té un Club de Lectura que no s’hi perd una trobada i quan vam decidir descentralitzar aquest acte de Granollers, la Llagosta era una de les candidates”, explica Laura Padró, cap de zona del Vallès Oriental de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. “Poder acollir un esdeveniment així és un reconeixement per a la Biblioteca de la Llagosta i el Club de Lectura. Han confiat en nosaltres i estem molt satisfets”, diu Ángel Fernández, director de la Biblioteca de la Llagosta.

L’alcalde Óscar Sierra ha donat la benvinguda a l’autora Maria Barbal i al centenar d’assistents. “La gent que llegeix fa la resistència a una societat abocada a llegir poc. Però crec que som l’antídot a l’actual situació i per millorar-la necessitem més lectura i més gent que escrigui”, comenta l’alcalde. En aquest sentit, Fran Ruiz, regidor de Cultura, admet que “és un goig poder celebrar aquesta trobada comarcal i tenir a l’escriptora Maria Barbal”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies