Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

La taxa d’atur millora els nivells de desocupació prepandèmics

L’atur a la Llagosta no només recupera d’una forma progressiva les dades d’abans de l’inici de la pandèmia, sinó que les millora. Al febrer de 2020, darrer mes abans de la pandèmia, hi havia a la nostra localitat 843 persones sense feina. Ara, són 788 veïns i veïnes que estan inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa s’ha situat en el 12,34%, davant el 13,07% de febrer de 2020.

El moment amb un major índex de desocupació d’aquest temps es va registrar al maig de 2020, amb un 16,94% i 1.074 persones sense feina. Les dades de l’atur no inclouen els treballadors i treballadores afectats per un ERTO.

Aquest octubre ha estat el setè més consecutiu de descens de l’atur a la Llagosta. A més, respecte a les mateixes dades de l’any passat, hi ha 185 persones menys sense feina, 102 homes i 83 dones. Aquestes xifres són diferents aquest darrer mes pel que fa a l’atur femení, que disminueix en 21 dones, mentre que el masculí s’incrementa en una persona. Tot i això, a la Llagosta hi ha 323 homes sense feina davant les 465 dones desocupades.

Per franges d’edat, pràcticament totes han registrat un descens de l’atur, només en el col·lectiu entre 50 i 54 anys ha crescut en quatre persones i el de menors de 20 en dues. Les persones aturades de més de 60 anys han disminuït en vuit.

Per durada en situació d’atur destaca el descens en 42 persones en el grup que porta de quinze a divuit mesos buscant feina. A la banda contrària, hi ha un augment de 26 persones entre les que portes de divuit a vint-i-un mesos en situació d’atur. El grup més nombrós continua sent el que fa més de dos anys que estan a l’atur, que en son 286.

Per nivell d’estudis, les persones amb EGB o ESO disminueixen en catorze persones, tot i que aquest grup continua agrupant el major nombre de persones sense feina, amb 518.

Durant el mes d’octubre el sector econòmic que ha experimentat un major descens és el de serveis, amb disset persones menys aturades, seguit de la industria, amb quatre, i la construcció i l’agricultura, amb una menys cadascuna. Pel que fa a les persones sense ocupació anterior, en son tres més inscrites a l’OTG.

Si fem un retrat del perfil de les noves persones sense feina d’aquest mes d’octubre, formen part del sector serveis, en l’entorn femení, amb estudis primaris, que portava entre divuit i vint-i-un mesos a l’atur.

A la nostra comarca, l’atur ha disminuït al mes d’octubre en 278 persones. Amb 20.843 demandants d’ocupació, la taxa d’atur s’ha situat al 10,79%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies