Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament presenta avui el procés per decidir l’ús de Can Baqué

El Saló de plens de l’Ajuntament de la Llagosta acollirà avui, a partir de les 19 hores, l’acte de presentació del procés participació per a la determinació dels usos futurs de la masia de Can Baqué. El document, elaborat per les regidories de Participació Ciutadana i Urbanisme, fixa tota una sèrie d’accions per tal que la ciutadania decideixi a què es destinarà Can Baqué, una vegada rehabilitada.

Estan previstes diverses sessions informatives adreçades als veïns i veïnes, que posteriorment podran presentar les seves propostes. Una vegada analitzades les idees i comprovada la seva viabilitat, es farà una votació per decidir els usos de Can Baqué.

En l’acte d’aquesta tarda s’explicarà a la ciutadania tot aquest procés de participació. Durant aquest mes, també es portaran a terme diferents jornades participatives adreçades als veïns i veïnes. Algunes d’elles seran específiques per a l’Agrupació de Jubilats i Pensionistes, per una banda, i per a l’alumnat de segon de Batxillerat de l’Institut Marina, per l’altra.

L’objectiu és donar la màxima informació sobre la masia de Can Baqué per tal que després es puguin presentar les propostes d’ús. A més, tothom que vulgui podrà completar una enquesta amb les seves aportacions. Un cop finalitzada la fase d’aportacions de la ciutadania, es portarà a terme un treball intern per part d’una comissió transversal de l’Ajuntament per tal de valorar i analitzar les diferents propostes presentades i descartar aquelles on concorri algun factor condicionant que les faci inviables.

Una vegada realitzat aquest treball i tenint en compte, per una banda, aquells usos que hagin obtingut un major suport social i, d’altra banda, les compatibilitats d’usos i altres consideracions tècniques, es presentaran a la ciutadania diverses propostes que se sotmetran posteriorment a votació. D’aquesta votació en resultarà l’ús o usos finals als que es destinarà la masia de Can Baqué.
Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. Les votacions s’hauran de realitzar preferentment de forma telemàtica a través de la plataforma Participa 311 (www.llagosta.cat/participa). No obstant això, per facilitar al màxim la participació, les persones que no tinguin accés a Internet podran votar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania amb l’assessorament de personal de l’Ajuntament de la Llagosta

Publicitat

Publicitat

Més notícies