Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament inicia el procés participatiu per decidir l’ús de Can Baqué

L’Ajuntament de la Llagosta ha iniciat el procés participatiu per decidir l’ús de la masia de Can Baqué, que clourà el 25 de gener amb la presentació dels resultats. El Saló de plens ha acollit avui dilluns l’acte de presentació del procés de participació, que té com objectiu determinar els usos futurs de la masia llagostenca.

El procés participatiu s’inicia amb una primera fase d’informació de la masia de Can Baqué, que preveu unes visites guiades i uns tallers de debat els dies 18, 20 i 21 de novembre. Algunes de les visites seran específiques, com ara per a l’Agrupació de Jubilats i Pensionistes i per a l’alumnat de segon de Batxillerat de l’Institut Marina. Posteriorment, del 22 al 30 de novembre es farà una enquesta i un debat en línia. Un cop finalitzada la fase d’aportacions de la ciutadania, es portarà a terme un treball intern per part d’una comissió transversal de l’Ajuntament per tal de valorar i analitzar les diferents propostes presentades i descartar aquelles on concorri algun factor condicionant que les faci inviables. “La gent podrà proposar, debatre i aquestes propostes que surtin d’usos s’hi hauran de valorar tècnicament per assegurar-nos que l’edifici pugui recollir-les i com poden conviure els diferents usos. Amb totes aquesta valoració tècnica es treballarà en unes propostes finalistes”, ha explicat durant l’acte de presentació el regidor de Participació Ciutadana i d’Urbanisme, Marc Ruiz.

Una vegada realitzat aquest treball i tenint en compte, per una banda, aquells usos que hagin obtingut un major suport social i, d’altra banda, les compatibilitats d’usos i altres consideracions tècniques, es presentaran a la ciutadania diverses propostes que se sotmetran posteriorment a votació, del 14 al 21 de gener del 2022. “Obrim la porta de la masia de Can Baqué perquè la ciutadania pugui veure com està l’edifici després de la rehabilitació que vam fer. Un cop això, fem cogovernança i escoltem la ciutadania per prendre una decisió important perquè parlem d’un dels emblemes de la Llagosta”, ha dit l’alcalde, que ha destacat que totes les propostes partiran de zero: “totes les possibilitats són possibles, excepte els que l’arquitectura i els usos, per normativa, ho impedeixin”.

Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. Les votacions s’hauran de realitzar preferentment de forma telemàtica a través de la plataforma Participa 311 (www.llagosta.cat/participa). No obstant això, per facilitar al màxim la participació, les persones que no tinguin accés a Internet podran votar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania amb l’assessorament de personal de l’Ajuntament de la Llagosta. De la votació en resultarà l’ús o usos finals als quals es destinarà la masia de Can Baqué, que l’Ajuntament presentarà el 25 de gener amb els resultats finals.


Publicitat

Publicitat

Més notícies