Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

El nombre de donacions puja aquest any en més de 120 respecte el 2020

Les donacions de sang a la Llagosta han registrat un important increment aquest any 2021. Amb la campanya del Banc de Sang de dimarts passat s’han arribat a les 455 donacions, superant les 333 del 2020.

Una de les dades que poden haver influït en aquest increment és el major nombre de visites realitzades pel Banc de Sang al llarg d’aquest any. En total s’han fet sis campanyes de captació, durant el 2020 se’n van fer cinc. Gairebé en totes les jornades s’han superat les 70 donacions, només la del juliol es va quedar en 60.

L’any va començar amb algunes dificultats, ja que la campanya del gener es va haver de fer en dos dies, ja que hi va haver problemes amb la calefacció del Centre Cultural. Tot i això, l’11 de gener es va arribar a les 47 donacions i el dia 26 a les 42, així la captació del mes es saldar amb 89 donants. Al març es va arribar als 73; al maig als 74; la campanya que va coincidir amb la Festa Major es va tancar amb 88; i la darrera, la d’aquest dimarts 2 de novembre, s’ha quedat en 71.

Al llarg d’aquest 2021 també destaquen les 39 persones que han donat sang per primera vegada. A més s’han assolit les 38 donacions de plasma, una dada important si tenim present que només s’han fet campanyes de plasma a les darreres tres visites del Banc de Sang. Pel que als donants de Redmo (Medul·la òssia) s’han assolit cinc donants els tres dies que es va donar aquesta opció. Durant aquest any, 49 persones no han pogut donar per diversos motius.

Anna Albert, tècnica del Banc de Sang ha indicat que durant el 2021 “hem demanat un esforç a l’Ajuntament incrementant la presència al municipi”. A més de la implicació de les delegades de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental a la Llagosta, Albert ha indicat que “crec que també han influït altres factors com el fet d’estar més al municipi o que els universitaris no podien anar presencialment a les classes”. La tècnica del Banc de Sang ha destacat que “tot i la pandèmia, la solidaritat no ha baixat, i La Llagosta sempre ha donat molt bona resposta a les campanyes. Volem transmetre el nostre agraïment i animar la gent que continuï donant suport de moltes maneres, venint a donar, compartint informació,…”

Publicitat

Publicitat

Més notícies