Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

Es recuperen joies sostretes a la Llagosta en una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil


Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat una organització criminal responsable de més d’una quarantena robatoris en domicilis a Catalunya, entre aquests la Llagosta. Per aquest motiu hi ha nou detinguts, a més de pels delictes de receptació i organització criminal. Durant la investigació, els agents han pogut retornar joies robades a persones de Terrassa i la Llagosta. A hores d’ara s’estan fent gestions per poder fer el retorn de les joies intervingudes durant les entrades.

La investigació va començar el passat mes de març, quan els Mossos van detectar un augment del nombre de robatoris amb força a domicilis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i van constatar l’existència d’un grup dirigit per dos germans que ja eren coneguts de la policia i que estaven ben arrelats, tant a Catalunya com a la comunitat georgiana resident. Els dos líders de l’organització ja tenien diversos antecedents pels mateixos fets entre els quals destaquen, entre altres organitzacions criminals d’origen georgià, per la seva mobilitat a l’hora de triar els llocs on actuen.

Els robatoris presentaven característiques molt similars, com ara que utilitzaven els marcadors (tires fines de cola a la part baixa i al marc de les portes dels domicilis assaltats), les franges horàries dels marcatges (hores nocturnes de dimecres i dijous) i les hores de consumació dels robatoris (hores nocturnes de divendres i dissabte). Aquesta manera d’operar ja era coneguda pels investigadors perquè és el tret característic d’actuació d’aquests dos germans i els seus col·laboradors. Els investigadors han aconseguit determinar que l’organització criminal investigada, sota la tutela del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona, tenia una estructura de més de vint persones, totes d’origen georgià.

El 19 i 20 d’octubre, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir nou membres de l’organització i van fer entrades i escorcolls a vuit domicilis, on s’hi van trobar joies, diners, estris per fer claus falses i una arma de foc. Un cop van passar a disposició judicial, tres dels detinguts, concretament els dos germans i una tercera persona, van ingressar a presó, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Publicitat

Publicitat

Més notícies