Diumenge, 19 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

El nou calendari solidari d’Aspayfacos ja està a la venda

Aspayfacos ha tornat a editar aquest any el seu calendari solidari. L’entitat que aplega a persones amb diversitat funcional i els seus familiars ha recuperat així una de les accions per recaptar fons per a les seves activitats, que va quedar aturada a causa de la pandèmia.

El calendari solidari es pot aconseguir per tres euros a diversos comerços col·laboradors. Enguany, les imatges que ilustren el calendari tornen a estar protagonitzades pels usuaris d’Aspayfacos. Les fotografies són obra d’Antonia Guevara, de Foto Damián, i volen mostrar també la connexió amb la natura. La presidenta d’Aspayfacos, Mónica Reyes, ha indicat “que cada any volem fer un calendari diferent i aquest any les fotografies tenen un tó més artístic”. El calendari s’ha pogut editar gràcies a la col·laboració de molts comerços de la nostra localitat.

Inici de curs

Aspayfacos ya està en plena dinàmica de curs. A l’igual que el curs passat, les activitats es porten a terme al Nou Casal, ja que els prop de 20 usuaris no hi caben a la seva seu de la plaça de Cinto Pagès. A més, l’espai no està adaptat per acollir a les persones que van en cadira de rodes, que aquest any en són dues. Reyes ha explicat que “farem servir el Nou Casal fins que tinguem un espai propi adaptat”. La novetat d’aquest any serà la recuperació de les sortides, ja que es van suspendre a causa de la pandèmia. La setmana passada ja van anar al cinema i la intenció és fer novament les passejades i recuperar la relació amb el seu entorn.

Aquest curs també està previst organitzar xerrades per als pares i mares. La primera d’aquestes xerrades ja s’ha realitzat aquest mes d’octubre i va tractar sobre assessorament jurídic en relació a decisions de futur. Per a Reyes aquest tema és molt important “ja que hem de parlar del futur legal dels notres fills, de temes com la incapacitació o el testament. Són qüestions que ens costa parlar, però hem de fer-ho”. Reyes ha confirmat que “la intenció és organitzar més xerrades per ajudar als pares i mares a resoldre els seu dubtes”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies