Dissabte, 18 maig 2024
18.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament instal·la al carrer cinc contenidors per recollir oli domèstic usat

L’Ajuntament de la Llagosta ha instal·lat contenidors de recollida d’oli domèstic usat a l’avinguda del Primer de Maig, al passeig de Joan Miró i del Pintor Sert i als carrers del Mercat i de Sant Llorenç.

Els veïns i les veïnes només cal que acumulin l’oli a casa seva en una ampolla de plàstic i la llencin al contenidor més proper al seu domicili.

El vessament de l’oli a l’aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfície, que n’impedeix la correcta oxigenació. Si se separa l’oli a casa, es contribueix a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s’aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram.

A més, l’oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel. Així es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80% menys d’emissions que el petroli i és un recurs renovable.

Es recomana que l’oli que es generi a casa sigui abocat en ampolles de plàstic (reutilitzades de qualsevol beguda o aigua) i dipositades als contenidors adequats per a oli de cuina.

Aquests nous contenidors són complementaris dels que hi ha a Can Pelegrí, al Mercat Municipal i a l’Edifici Administratiu de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies