El Centre de Formació d’Adults inaugura el curs amb una xerrada sobre els volcans

0
366

El Centre de Formació d’Adults (CFA) de la Llagosta ha inaugurat el curs 2021-2022 amb una xerrada virtual amb el vulcanòleg català Xavier de Bolós, que és investigador i professor de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. L’acte, que ha tingut lloc avui dimecres a la tarda per la xarxa de videoconferències de Google Meet, era en obert per a la ciutadania.

El vulcanòleg ha fet una petita història dels estudis sobre els volcans i ha acabat posant com a exemple el volcà actiu de La Palma, a les Illes Canàries. “La gestió i el seguiment des de l’erupció del volcà ha estat excepcional per les autoritats en l’àmbit científic, però cal fer una millor planificació territorial de les zones amb volcans, com ara a La Palma i Tenerife”, deia Xavier de Bolós. A més, el vulcanòleg també ha explicat el cas català dels volcans amb la comarca de la Garrotxa on la probabilitat d’una erupció en els pròxims anys “és molt i molt baixa, no és zero, però molt baixa”.

El vulcanòleg també ha respost els diferents dubtes i preguntes de l’alumnat de l’escola d’adults i d’algunes persones connectades en la conferència. L’acte ha acabat amb les paraules del director del Centre de Formació d’Adults, Abel Lacruz, que ha recordat que les classes ja s’han iniciat i ha anunciat que enguany es pretén recuperar les sortides extraescolars.

Més de 620 estudiants

El CFA ja té en marxa totes les classes d’aquest curs 2021-2022. Actualment, són més de 620 persones les que estudien a l’escola d’adults. Els responsables del centre asseguren que el nombre d’estudiants creixerà, ja que tenen matrícula viva durant tot el curs. Enguany, l’oferta és més àmplia que en cursos anteriors, amb classes d’anglès al matí i a la tarda i classes d’informàtica de forma semipresencial. “Amb aquesta mesura aprofitem les noves tecnologies i ens adaptem a la gent que treballa, que només ha de fer presencialment la meitat de les classes”, ha manifestat Lacruz.

El centre manté les mesures de prevenció contra la Covid-19, que va permetre mantenir totes les classes el curs passat. Així, continuen la distància d’un metre i mig entre les taules, la ventilació constant de les aules, l’obligatorietat de porta mascareta i els dispensadors de gel hidroalcohòlic a diversos espais.

Publicitat