Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament dona el vistiplau a la proposta per eliminar el pas a nivell de la R3

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat la proposta realitzada per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) sobre la supressió del pas a nivell de la línia ferroviària R3, que enllaça l’Hospitalet de Llobregat amb Puigcerdà. D’aquesta manera, ADIF podrà procedir amb la redacció del projecte constructiu.

Tot i el suport a les actuacions proposades per ADIF per eliminar el pas a nivell que divideix els carrers de la Florida i de Miguel Hernández, tots els grups municipals van coincidir que la reclamació continua sent el desviament la línia R3 fora del terme municipal de la Llagosta i el seu desdoblament.

El Consistori considera que aquest traçat alternatiu milloraria l’eficiència del servei ferroviari, oferint un millor servei a la ciutadania, i alliberaria al municipi de la Llagosta d’aquesta barrera física al teixit urbà que avui separa als seus veïns i veïnes, generant-los greus problemes acústics, vibracions, moviments de terres i inseguretat, impropis d’infraestructures del segle XXI.

El regidor d’Urbanisme i Planificació Estratègica, Marc Ruiz, va indicar durant el ple, que aquest “és un tema cabdal per a la ciutadania en general i especialment per al veïnat dels carrers Federico García Lorca i Miguel Hernández, la comunicació de l’Ajuntament serà total en tot moment i per això, a la reunió que van mantenir amb els veïns i veïnes, ens vam compromete a crear una comissió de seguiment per treballar conjuntament”.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Cristina Segura, va indicar que consideren que ADIF fa aquesta proposta per estalviar-se el desdoblament de la R3 i va manifestar que “la nostra formació acabaria de decidir el nostre vot en funció del que la ciutadania mana i aquesta ha dit que endavant amb el projecte, tot i els dubtes que també els hi genera. Per tant no serem nosaltres qui ens oposarem a la seva voluntat i votarem a favor, tot i les nostres reticències”.

Eva Miguel, de la Llagosta en Comú, es va mostrar “d’acord en la supressió del pas a nivell, és una reivindicació de fa molts anys i per fi la tenim aquí” i va afegir que “la nostra fita no és només la supressió del pas a nivell, sinó el desviament de la R-3”.

El regidor de Ciutadans, Jorge Sabanza, va manifestar que sobre el desviament de la R3 “s’ha d’insistir perquè es faci efectiu. Estem d’acord en treure el pas a nivell, però al carrer Miguel Hernández, sota de la via, tenim un espai amb barreres arquitectòniques que seria interessant no esperar a que es tregui el pas a nivell per intentar solucionar aquest tema”.

Ruiz va contestar que des de Serveis Tècnics ja s’està treballant en com millorar aquest pas sota la via fins que arribi l’actuació d’ADIF i va indicar que “aquest projecte no és una actuació que es fa només a la R3, no és una actuació que es fa simplement per aquest punt, que per a nosaltres és molt important, però que per ADIF és un capítol més d’una actuació conjunta que es fa a tota Espanya per la supressió dels passos a nivell”.

L’alcalde de la Llagosta va manifestar que “des de l’Ajuntament de la Llagosta serem sempre els primers en defensar, i jo com alcalde, que la prioritat serà el desviament de la R3 per la R8, perquè és la millor solució per evitar els problemes que tenim ara”.

Durant el ple també es va aprovar prorrogar durant quatre anys el Conveni de coordinació intermunicipal entre diferents ajuntaments del Vallès Oriental i del Vallès Occidental per a la prestació conjunta del servei de taxi en l’àmbit territorial d’aquestes poblacions, amb la incorporació de quatre municipis més. El punt es va aprovar per unanimitat.

El regidor de Serveis Municipals, Jordi Jiménez, considera “en el seu moment, quan es va fundar aquest conveni l’any 2016, crec que era una avanç per generar una segona corona metropolitana per donar una oportunitat de negoci als nostres taxistes i als de l’entorn. Cada any hi haurà més adhesions al conveni”.

Al ple ordinari celebrat ahir es van aprovar tres temes econòmics, tots tres amb els vots favorables del PSC i Ciutadans i l’abstenció d’ERC i LLEC. El primer feia referència al reconeixement de crèdits amb el Consorci de Residus, el segon consistia en l’aprovació de l’expedient de baixes d’operacions comptables d’ingressos procedents d’exercicis tancats i el tercer era per aprovar la relació de crèdits incobrables.

La sessió plenària ordinària va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes.

Publicitat

Publicitat