Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

La Biblioteca de la Llagosta prepara el seu 50è aniversari

Al maig del proper any se celebraran el 50 anys de la Biblioteca de la nostra localitat. Els responsables del centre estan preparant una programació per commemorar l’esdeveniment. Per fer-ho possible, la Biblioteca demana la col·laboració de la ciutadania, aportant fotografies, vídeos, documents o altres materials, sobretot de les dècades dels 70, 80 i 90 del segle passat. També si alguna persona vol compartir els seus records i experiències relatius a la Biblioteca.

Les persones interessades, poden adreçar-se a la Biblioteca, de dilluns a divendres a la tarda, de 15.30 a 20.30 h, i dimecres i dissabte, als matins, de 10 a 14 h.

Nova programació

La Biblioteca Municipal de la nostra localitat inicia aquesta setmana la seva programació d’activitats del primer trimestre del curs. La Biblioteca ha adaptat les propostes, tant per a infants com per a adults, per complir amb les mesures de seguretat e higiene davant la Covid-19.

La Biblioteca ha plantejat algunes novetats per incrementar l’aforament, com ara canviar l’escenari d’algunes activitats o fer-les per duplicat. A més, per participar a qualsevol de les activitats programades, caldrà inscriure’s prèviament a la mateixa Biblioteca, ja que les places estan limitades.

Per a Àngel Fernández, director de la Biblioteca “és molt important tornar a les activitats presencials, tot i que siguin amb limitacions, perquè és tornar una mica a la normalitat. Tornar amb la programació que teníem abans, amb el Club de Lectura, les xerrades,…”

La primera proposta es desenvoluparà aquest dijous, 30 de setembre, amb l’Hora del conte. La cita dels nens i les nenes amb la contacontes Puri Ortega passa a celebrar-se els dijous i no els dimecres com fins ara. El primer conte porta per títol El monstruo miedoso i tindrà lloc a la sala d’exposicions de Can Pelegrí. El mateix conte es repetirà el 7 d’octubre per aquells infants que no puguin assistir a la primera sessió. El 14 i el 21 d’octubre, Sorpresa! serà el conte que explicarà Puri Ortega. Estic Malalt, m’expliques un conte? arribarà els dies 11 de novembre i 2 de desembre. El 9 i el 16 de desembre, serà el torn d’El drac i el Nadal. També destaca l’Hora del conte especial del Dia de la Infància, el dijous 18 de novembre.

Els més petits tindran cada més una cita amb Contes i música en família, amb Un conte al Sac, concretament els dissabtes 23 d’octubre, 20 de novembre i 18 de desembre. Les activitats infantils i juvenils també inclouen un Taller del Còmic que tindrà lloc el dissabte 23 d’octubre, i el premi Atrapallibres, per a nois i noies de 9 a 12 anys. En aquest darrer cas, cal inscriure’s com a molt tard el 15 d’octubre a la mateixa Biblioteca.

El director de la Biblioteca ha comentat que “hem preparat les Hores del conte habituals ja presencials, repetint conte dues setmanes seguides perquè més famílies hi puguin gaudir”.

La programació per a persones adultes començarà el dia 6 d’octubre amb una sessió especial del Club de Lectura, que servirà per comentar el llibre Tota una vida per recordar, de Núria Pradas. L’acte comptarà amb la participació de l’autora. Aquest Club de Lectura, que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, tindrà lloc al Centre Cultural.

El 27 d’octubre hi haurà una xerrada sobre la resiliència; el 9 de novembre hi haurà una trobada amb l’escriptora Maria Barbal; l’1 de desembre, el Club de Lectura es dedicarà a comentar l’obra teatral Prostitución, d’Albert Boronat i Andrés Lima, en el marc de la programació Llegir el Teatre; i el 15 de desembre tindrà lloc una sortida al Teatre Nacional de Catalunya per veure la mateixa obra comentada.

Fernández ha destacat “que volíem començar aquesta programació tal i com es mereixia. Per això al Club de lectura tindrem a la Núria Pradas, autora de la novel·la Tota una vida per recordar, que va guanyar el Premi Ramon Llull, i el Club del Llibre, que organitza la Diputació de Barcelona amb les biblioteques del Vallès Oriental, on tindrem a la Maria Barbal, que la seva darrera novel·la Tàndem també ha estat premiada”.

La Biblioteca de la Llagosta també organitzarà aquest trimestre les Paneres Culturals. El concurs se celebrarà del 29 de novembre al 7 de gener de 2022.

Publicitat

Publicitat

Més notícies